Forever young: 7x tekenen dat je moeite hebt met ouder worden

Mind Lisa van den Akker 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Als ze jou vragen hoe oud je bent, dan reageer je steevast met ’25’. Want zo voel je je nou eenmaal, ook al ben je de dertig allang voorbij. Herkenbaar? Zie hieronder zeven redenen dat je moeite hebt met ouder worden. Of misschien herken je iemand uit je omgeving wel in deze punten?

Moeite met ouder worden

Zie jij er tegenop om ouder te worden? Dan herken je jezelf wellicht in deze zeven dingen.

1. Je beste vrienden zijn jong

Je weet niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen, maar op de een of andere manier heb je vrienden van alle leeftijden en vooral ook jonger. Je vindt het fijn om nieuwe dingen van ze te leren.

2. Je voelt je veel te jong om aan kinderen te beginnen

Ook al ben je, zeg, halverwege de dertig, je kunt jezelf gewoon niet voorstellen mét baby. En daarbij: er staan nog zoveel dingen die je wilt doen op je verlanglijstje. Eerst nog die carriere, die wereldreis en misschien wel een vent zoeken.

3. Je krijgt veel kritiek vanuit je omgeving

Over het feit dat je nog niet aan kinderen bent begonnen (ja, ja, biologische klok!), dat je een fedora-hoed en mini-rok draagt, je bestedingsgedrag of het feit dat je regelmatig in de kroeg hangt.

Als je op deze leeftijd kinderen krijgt worden ze slimmer (hé, onderzoek zegt het)

4. Je bent besluiteloos over wat je nu écht wilt in het leven

Dat ‘later als ik groot ben’, dat geeft bij jou nog altijd een enorme druk. Want volgens je omgeving is later toch echt nú, maar ja dan moet je wel weten wat je wilt doen. En dat weet jij dus niet.

5. Je zegt vaker ‘ja’ dan ‘nee’

Je hebt de hele dag gewerkt, je baas was irritant en je moest overwerken. Reden voor de meeste mensen om lekker thuis op de bank te blijven hangen, maar jij hebt waarschijnlijk last van FOMO. The fear of missing out. En daarom zeg je meestal ‘ja’ op spontane uitjes. Jij bent altijd in voor het avontuur, op de bank hangen kan altijd nog.

6. Je geeft veel geld uit aan mooie dingen

Zoals die enorme elpee-verzameling en die designstoel die je altijd al wilde. Sparen is niet jouw ding. Dat dat hippe interieur niet heel erg past bij een eventuele toekomstige gezinsuitbreiding, neem je op de koop toe.

7. Je hebt het idee dat het leven pas net begint

Chapeau, da’s niet eens zo verkeerd! In jouw optiek moeten de beste dagen van je leven nog komen, die heb je nog niet gehad. Kortom: je hebt geen haast in het leven, en oke, misschien heb je een beetje moeite met ouder worden.

6 dingen die fantastisch zijn aan een dagje ouder worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme