Momtalk #4 over de verloskundige: ‘Ze had eerder kunnen ingrijpen’

Zwanger Redactie 2 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

In Momtalk bespreken Lisa, hoofdredacteur van Famme, en redacteur Laura lastige kwesties omtrent het ouderschap en zwanger zijn. Ze vertellen over hun eigen ervaringen en geven antwoord op lastige en soms gênante vragen.

In deze vierde aflevering van Momtalk hebben Lisa en Laura het over een onderwerp waar iedere zwangere vrouw mee te maken krijgt. Namelijk: de verloskundige. Ze beantwoorden vragen zoals: “Hoe voelt het om gestript te worden?” En: “Wat was je meest gênante moment tijdens de bevalling?”

#4 Momtalk over de verloskundige

Lisa is moeder van vier kinderen en Laura is moeder van drie kids. Genoeg ervaring dus met de verloskundige. Ze vertellen over hun ervaringen tijdens de bevalling en of ze weleens een van verloskundige zijn gewisseld. Zo vertelt Lisa dat ze tijdens haar tweede zwangerschap koos voor een andere verloskundige, omdat ze de begeleiding bij haar eerste bevalling niet fijn vond. “Ze had eerder kunnen ingrijpen”

Ook hebben ze het over hoe het voelt om gestript te worden. “Je voelt een soort menstruatiekramp ofzo”, zegt Lisa. Waarop Laura lachend zegt: “Het is gewoon best pijnlijk.”

Volgende week

Binnenkort staat er weer een nieuwe Momtalk online. Dan hebben Lisa en Laura het over relaties. Kijk je weer?

Momtalk #3 over voeding: ‘Ik heb tot 3 jaar borstvoeding gegeven’

Momtalk #2 over het consultatiebureau: ‘Ik heb weleens gelogen’

Momtalk #1 over slapen: ‘Slaaptekort daar ben ik aan gewend geraakt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen