Ook opeens fan van Korea? De mooiste Koreaanse babynamen op een rijtje

Kinderen Valéry de Voijs 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Of je het nu wilt of niet: je komt er bijna niet meer omheen. De gigantisch populaire Netflix-serie Squid Game heeft in menig woonkamer de hartjes sneller laten kloppen. Of je er geen genoeg van kan krijgen, of je er na de eerste aflevering klaar mee was, deze Koreaanse babynamen zul je waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

Squid Game

Voor wie nog altijd geen idee heeft waar we het over hebben: Squid Game is een nieuwe serie op Netflix die mede door z’n shocking scenes de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. In de serie spelen de acteurs een kinderspel (vergelijkbaar met Annemaria koekoek), waarbij de consequenties voor de verliezers iets minder onschuldig zijn dan in het echte leven. Alle ins en outs over deze serie lees je hier.

Grappig weetje

Hwang Dong-hyuk, de bedenker van de populaire serie heeft de namen van de hoofdrolspelers niet zomaar bedacht. In een interview vertelt hij dat deze namen gebaseerd zijn op een aantal broers waar hij in zijn jeugd mee bevriend was. Zijn jeugdvrienden hadden geen idee dat hij hun namen had bedacht, en waren dus erg verbaasd toen de serie uitkwam. Twee van die broers hadden al jaren geen contact met elkaar, maar hebben elkaar na het kijken van Squid Game weer gebeld. Eind goed, al goed.

Koreaanse babynamen

Wij zijn even voor jou op zoek gegaan (thank us later), naar de mooiste Koreaanse babynamen die ook in de Westerse wereld uitspreekbaar zijn én ook nog eens een hele mooie betekenis hebben. Komen ze:

Aera – Twee betekenissen. Eentje nét iets romantischer dan de ander. Deze naam betekent oftewel ‘liefde’ oftewel een net om vogels mee te vangen.

Ae-Ri – Lijkt op de eerste naam, maar toch een tikkie anders. De betekenis is dan ook erg verschillend. Deze mooie naam betekent namelijk een voordeel, of ‘winst’.

Ara – Deze naam betekent: ‘ben mooi en goed’.

Cho – Nog zo’n korte naam wat ‘mooi’ betekent.

Gi – Een unieke naam met een speciale betekenis: ‘moedig’.

Hana – Favoriet. En nee, we bedoelen niet dat het onze favoriet perse is, maar deze naam betekent letterlijk ‘favoriet’.

Jae – Voor zowel jongens als meisjes te gebruiken. De betekenis van deze korte naam is ‘respect’

Ki – Een bijzondere naam met een bijzondere betekenis. Letterlijk vertaald betekent deze naam ‘degene die is opgestaan’ (the one who has arisen).

MiCha – Hoewel je deze naam voor een zoon of dochter kan gebruiken is het wel handig om te weten dat deze naam letterlijke ‘mooie dochter’ betekent.

Nari – So schattig als deze naam klinkt, zo cute is de betekenis: kleine bloem.

Youra – Betekent ‘zijden’ in het Koreaans.

Baby op komst! 20 x hippe babynamen met betekenis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Printcious

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme