Maaike Helmer
Maaike Helmer Relatie 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Hey Siamese tweeling! 5x tekenen dat je te afhankelijk bent van je partner

Soms zijn in een relatie twee mensen eigenlijk te afhankelijk van elkaar. Maar… hoe weet je dat? Dit zijn de signalen. Ze kunnen los van elkaar voorkomen, maar er zijn ook (meerdere) combinaties mogelijk en het kan beide kanten op werken.

Samenzijn is fijn, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven… ben jij op bepaalde punten misschien (te) afhankelijk van je partner?

Te afhankelijk

Deze tekenen kunnen erop wijzen dat jij je te afhankelijk bent van je partner.

1. Als hij er niet is, voel je je onthand

Jullie doen érg veel samen. Als hij er niet is, weet je eigenlijk niet zo goed wat je met jezelf aanmoet. Want: wat zijn jóuw eigen hobby’s ook weer, los van die van jullie samen?

2. Eigen vrienden? Eh…

Vrienden uit het verleden (vóór je je partner leerde kennen) ben je uit het oog verloren. Je hebt geen ‘eigen vriendenkring’ opgebouwd. Dus je eigen vrienden? Die heb je eigenlijk niet.

3. Bij elke beslissing vraag je je af wat hij ervan vindt

Als jij in het pashokje een nieuwe broek staat te passen is hij de eerste die jij even een fotootje stuurt. Onbewust ben jij constant bezig om zijn goedkeuring te krijgen.

4 Je partner kampt met psychische problemen

Dat kan een verslaving zijn, maar ook bijvoorbeeld angsten. Heeft een persoon in de relatie psychische problemen, dan kan er onbewust een ouder-kind relatie ontstaan in plaats van een volwassene-volwassene relatie (een psychologische theorie die daarover gaat, heet transactionele analyse, hier lees je daar meer over).

5. Wie ben jij, zonder hem?

Jullie kunnen (misschien) niet met, maar zeker ook niet zonder elkaar. Soms vraag je je wellicht af of deze relatie wel het beste voor je is, maar hem verlaten, je moet er niet aan denken… Want wie ben jij, zonder hem?

Solo slapen: 5x redenen om NIET samen met je partner te slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme