Solo slapen: 5x redenen om NIET samen met je partner te slapen

Relatie Valéry de Voijs 30 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Jep, je leest het goed. Ondanks verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het slapen naast je partner veel voordelen heeft, kijken we in dit artikel eens hoe het anders kan. Er zijn namelijk nogal wat redenen te bedenken waarom stellen liever niet samen slapen.

Solo slapen wordt overigens steeds populairder. Volgens een enquete slaapt een kwart van de Amerikaanse stellen niet naast elkaar. In Nederland ligt 1 op de 5 vrouwen niet naast hun partner. Waarom ze dat in hemelsnaam doen, lees je hier.

Niet samen slapen

Het klinkt vreemd om niet naast je partner in bed te kruipen. Maar als je erover nadenkt, is het zo gek nog niet. Sterker nog: vroeger sliepen koppels nooit samen. In het oude Rome was het huwelijksbed enkel bedoeld voor de seksuele avontuurtjes, maar werd er apart van elkaar geslapen. En dat deden die Romeinen niet voor niets. Er zitten namelijk wat fijne voordelen aan:

1. Je wordt niet wakker van zijn wekker

Praktisch gezien is het nu eenmaal handiger om niet in één slaapkamer te slapen. Je partner heeft waarschijnlijk andere werktijden, of een ander slaapritme. Als jullie niet samen slapen zal hij jou in ieder geval niet (meer) storen. Kun jij toch een uurtje langer blijven liggen. En iedere moeder weet: slaap is heilig.

2. Geen last van gesnurk

Kun jij soms uren wakker liggen omdat je man keihard ligt te snurken naast je? Of misschien ben jij wel de boosdoener en houd jij hem de halve nacht wakker. Wie er ook de schuldige is: je kunt het simpel oplossen door niet naast elkaar te slapen. Maken jullie allebei een goede nacht.

3. Verbetering van je seksleven

Apart slapen kan ervoor zorgen dat je seksleven verbeterd. Eén van de redenen daarvoor is dat je bewust tijd voor elkaar vrijmaakt. In plaats van iedere avond met een dikke winter pyjama tegen elkaar aan te liggen, ga je er nu bewuster mee om. Het gaat immers niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Je geniet nu van ieder intiem momentje dat jullie samen beleven.

4. Bij elkaar logeren voelt spannend

Lach er maar om, maar genoeg koppels zweren erbij: apart slapen geeft je het gevoel dat je weer een tiener bent. Kun je je nog herinneren hoe leuk het was toen jij vroeger bij je vriendje ging logeren? Die vlinders zul jij weer voelen als jij eens per week wél naast je partner kruipt.

5. Meditatiemomentje

We hoeven jou niet te vertellen dat je als moeder nauwelijks tijd voor jezelf krijgt. De paar momentjes die jij kunt hebben zijn dus extra belangrijk. Door apart van elkaar te slapen gun jij jezelf dus een klein meditatiemomentje. Een moment van stilte waarin jij nog héél even alleen bent met je eigen gedachten. Voor het circus weer begint.

Dit is waarom alle stellen vaker apart zouden moeten slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme