Een echte muziekliefhebber? Dan heb je een beter seksleven!

Relatie Redactie 3 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Kan je maar moeilijk een dag zonder muziek? Staat er constant een deuntje op vanaf het moment dat je opstaat tot je gaat slapen? Dan heb je een beter seksleven én ben je gezonder. Is dat goed nieuws of is dat goed nieuws?

Dat blijkt namelijk uit onderzoek. Naast het feit dat muziek een therapeutische werking heeft, helpt te ontspannen en kan leiden tot een betere concentratie, heeft het dus ook een positief effect op je gezondheid en seksleven. Zo zit het:

Het onderzoek

Een onderzoek van Sonos wijst uit dat muziek luisteren een stressverlagend effect kan hebben. Voor het onderzoek werden 12.000 deelnemers ondervraagd over onder andere hun stressniveaus. Wat bleek? Maar liefst 81% van de Nederlandse deelnemers ervaart minder stress wanneer ze naar hun favoriete nummer luisteren. Onthoud dit dus als je drukke dagen hebt: muziek op en gaan! Maar dat is niet het enige wat muziek kan doen.

Boost voor je seksleven

Er is ook een relatie tussen muziek en seks! Zo vond 59% van de deelnemers dat seks avontuurlijker en spannender wordt door het juiste achtergrondmuziekje. Je weet dus wat je te doen staat als je wel wat extra vuurwerk kan gebruiken!

Thuis muziek maken met je peuter heeft een positieve invloed op zijn ontwikkeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen