Bedgeheimen van Roos (34): ‘Na de bevalling biechtte hij op dat hij eerst een soatest moest doen’

Relatie Laura Saija 3 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Roos over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling was een geplande keizersnede. Tijdens de zwangerschap had ik enorm veel last van bekkeninstabiliteit. Toen ik ongeveer 20 weken zwanger was, moest ik al bedrust houden. Uiteindelijk was het dus een verlossing dat de baby met bijna 38 weken gehaald werd. Ik had verwacht dat ik nel weer de oude zou zijn, maar ik had nog een lange weg te gaan. Het herstel was zwaar en pas na een half jaar kon ik weer een beetje sporten samen met een personal trainer.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Eigenlijk hadden Koen en ik de hele zwangerschap geen seks. Ik had daar totaal geen behoefte aan. Ook na de bevalling hadden we een tijd lang geen seks. Het vuurtje was helemaal gedoofd, totdat ik op na ongeveer een half jaar herstel avances maakte. Ik werd in eerste instantie afgewezen. Koen zei dat mijn lichaam er nog niet aan toe was. Toen ik zei dat ik het toch wilde, begon hij zich raar te gedragen. Hij deed afstandelijk en wilde geen seks met mij. Uiteindelijk biechtte hij op dat hij al een tijd een affaire had en dat hij met haar onveilige seks gehad heeft. Hij verzekerde mij ervan dat het voorbij was, maar hij had nog geen soatest gedaan daarna.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“In eerste instantie probeerde ik Koen te vergeven, we hadden namelijk net een baby gekregen. Ik snapte niet waarom hij onveilige seks had gehad en geen soatest had gedaan. Toen hij een soatest had laten doen, hebben we daarna ook weer seks gehad. Ik probeerde mezelf er echt overheen te zetten en Koen zei dat het voorbij was. Ik wilde ook zo min mogelijk details weten, het enige wat ik wist is dat het een collega was. De seks voelde niet hetzelfde, ik vertrouwde hem nog steeds niet. Op een dag begon ik toch vragen te stellen, want ik merkte een afstand tussen ons. Het bleek dat de affaire wel een jaar heeft geduurd en dat hij echt verliefd was op die andere vrouw. Uiteindelijk is het stukgelopen omdat zij ervoor koos om er niet mee verder te gaan. Ik was woest. Als zij dus niets gedaan had, dan had hij misschien nog steeds een affaire.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

De seks was dus zeker anders na de bevalling en niet op een positieve manier. Na dit gesprek hebben we het nog een tijdje door laten sudderen, maar ergens houdt het op. Ik koos voor mezelf en voor ons kind. Ik ben te jong om in een ongelukkige relatie te zitten. We zijn inmiddels een jaar uit elkaar, fysiek en mentaal voel ik me steeds beter. Ik denk nog steeds dat ik de juiste keuze gemaakt heb. Het ging niet om één misstap, het ging echt om een langdurige affaire en dat vind ik niet te vergeven.

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Na de tweeling was ons seksleven zo goed als verdwenen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme