Warme autozitjes en zonnebrand: deze struggles herkent iedere ouder in de zomer

Kinderen Valéry de Voijs 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De zomer komt eraan, en met een beetje geluk betekent dat veel zon, heerlijke stranddagen en iedere avond barbecueën. Toch is dit seizoen niet meer zo geweldig sinds jij kinderen hebt. Om deze redenen hebben ouders namelijk een hekel aan de zomer.

‘Haat’ is misschien een groot woord, maar deze dingen kunnen wij zeker niet aan de zomer waarderen.

Struggles in de zomer

Hoe leuk wij die zonnestraaltjes ook vinden, deze minpuntjes gaan alle ouders herkennen in de zomer.

Warme autozitjes

Jij dacht zeker dat het normaal al een uitdaging was om je kinderen die auto in te krijgen, dan heb je het in de zomer nog niet geprobeerd. Probeer je kind maar eens in een warm zitje te krijgen. Succes!

Zonnebrand

Ofwel weigert je kind zonnebrand op te doen, ofwel krijsen ze alsof hun leven ervan af hangt als het in hun ogen komt. Zonnebrand is nou niet bepaald ons favoriete product in de zomer.

Zand

Of je je kinderen nu in een zandbak laat spelen of meeneemt naar het strand; zand is overal. En met overal bedoelen we écht overal. In oksels, liezen, billetjes, oren, haren; you name it.

Non stop buiten spelen

Heel leuk natuurlijk dat je kinderen die iPad eindelijk aan de kant leggen en buiten willen spelen, maar in de zomer zijn ze wel heel graag buiten. Niets mis mee, maar wel als jij geen tuin hebt en continue mee moet naar dat speeltuintje, of dat je ze nét eindelijk schoon hebt gekregen na een fikse schrobbeurt onder de douche en dat ze weer de straat op willen.

Badderen

Over badderen gesproken. Die activiteit zul je vaak moeten herhalen in de zomer. De plakkerige combinatie van zonnebrand en zand zal versterkt worden door de vieze nagels van het buiten spelen en plakkerige vlekken van de vele ijsjes.

Suiker overload

Denk je aan zomer, denk je aan ijsjes; denk je aan ijsjes, denk je aan een overdosis suikerDo we need to say more?

Bedtijden

Heb je je kinderen eindelijk zo ver dat ze gewend zijn aan een avondroutine, gaat de zomertijd in. Heerlijk die lange dagen, maar ideaal voor hun bedtijden is het niet.

Vakanties bestaan niet meer

Vakantie; wat is dat ook alweer? Sinds jij non stop achter je kids aanrent bestaat er geen time off meer.

Een struggle om je kind in te smeren met zonnebrandcrème? Gebruik dan deze lifechanging trucjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme