11 Netflix films die je tieners niet ‘saai’ zullen vinden

Kinderen Chiara Izelaar 22 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Voor Disney zijn ze veel ‘te oud’ – hier komen ze later wel weer op terug! – en jouw favoriete films worden bestempeld als ‘saai’. Wil jij graag een filmavondje met je tieners inplannen? De kans is groot dat ze de volgende films allang hebben bekeken – want de jeugd van tegenwoordig -, maar dit maakt ze niet minder leuk. Dus sla die popcorn in en veel kijkplezier!

1. The Perfect Date

Om zijn studie te kunnen bekostigen ontwikkelt Brooks een dating-app waarmee meisjes hem kunnen inhuren als ‘the perfect boyfriend’. Hierdoor kruipt hij iedere avond in de huid van een ander persoon en beleeft hij avontuur na avontuur. Maar juist omdat hij zich iedere dag voordoet als iemand anders raakt hij zichzelf – en daarmee degenen van wie hij houdt – kwijt. Vindt Brooks zichzelf nog terug?

LEUK WEETJE: Zoveel uur aan reclame scheelt het je als je Netflix zonder advertenties kijkt

2. Candy Jar

De introverte Lona krijgt de opdracht om samen te werken met Bennett. De twee verschillen enorm van elkaar. Zo komt Lona uit de middenklasse en groeit Bennett op in een welgesteld gezin. De verschillen zorgen voor een hoop akkefietjes en frustraties. Zouden ze erachter komen dat twee verschillende werelden ook goed samen kunnen smelten?

3. The Last Summer

Vier vrienden hebben net hun middelbare school diploma ontvangen. Het is tijd voor hun laatste zomer in Chicago, voor ‘het echte leven’ van start gaat. Het is een periode waarin ze vooral opzoek gaan naar zichzelf. Wat willen ze? En wie zijn ze? Ze worstelen met hun dromen, relaties en identiteit in de maanden die hun toekomst voorgoed tekenen.

4. To All the Boys I’ve Loved Before

Lara Jean besluit aan al haar voormalige geliefden een brief te schrijven, puur om haar emoties van zich af te schrijven. Ze verbergt de brieven, want ze mogen nooit door iemand anders worden gelezen. Op een dag komen de brieven toch in de handen van haar oude crushes. Haar rustige leventje wordt compleet op z’n kop gezet. Hoe zal Lara Jean de confrontaties handelen?

5. Unicorn Store

In Unicorn Store volgen we Kit, die besluit om weer bij haar ouders te wonen. Op een gewone dag ontvangt ze een mysterieuze brief. Een winkel vraagt of ze mee wil werken aan een project, waarbij haar denkwijze op de proef wordt gesteld. Hierdoor komt Kit erachter wat volwassen houden precies inhoudt.

Leuke moeder-dochter tip: Films op Netflix met sterke moeders in de hoofdrol

6. #Realityhigh

Dani Barnes is een serieuze studente en zit in het laatste jaar van de middelbare school. Ze heeft grootste plannen waar ze zich volledig op richt, tot ze eindelijk aandacht krijgt van de jongen op wie ze al een tijdje verliefd is. Ineens doet zijn ex er alles aan om Dani’s beste vriendin te worden. Hierdoor raken Dani’s toekomstdromen in gevaar.

7. The Kissing Booth

Elle is razend populair en wordt uitgenodigd op ieder feestje. Toch is ze nog nooit gekust. Tijdens carnaval belandt ze in ‘the kissing booth’. Hier staat ze oog in oog met dé jongen op wie ze al heel lang verliefd is. Het gaat echter om de broer van haar beste vriend, wat de situatie nog lastiger maakt.

8. Sierra Burgess Is a Loser

Sierra is hartstikke slim, maar haar uiterlijk zit niet mee. Hierdoor heeft ze nog nooit een vriendje gehad. Veronica, het populairste meisje van de school, echter wel. Ze kan haar hulp goed gebruiken als ze door een ongelukje in contact komt met een leuke jongen. In ruil voor bijlessen helpt Veronica haar om haar grootste doel te bereiken.

9. Dude

Vier beste vriendinnen spenderen de laatste weken op hun middelbare school. Ze krijgen te maken met een groot verlies dat hun leven flink verandert. Ze ervaren dit alle vier op een andere manier. Maar zal hun vriendschap hieronder lijden?

Proberen kan geen kwaad: Deze Netflix serie zou je moeten kijken, gebaseerd op je sterrenbeeld

10. You Get Me

Na één nacht met Tyler te hebben gespendeerd raakt Holly volledig in de ban van hem. Wanneer ze door Tyler wordt afgewezen laat ze het hier niet bijzitten. Ze doet er alles aan om hun ‘romance’ tot leven te houden.

11. The Edge of Seventeen

De heerlijk cynische tiener Nadine probeert haar weg te vinden op de middelbare school. Als haar beste vriendin plots met haar oudere broer aanpapt, voelt ze zich meer eenzaam dan ooit. Hoe gaat ze hier ooit uitkomen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme