Willen we zien: Netflix kondigt nieuwe Deense komedieserie ‘Baby Fever’ aan

Lifestyle Lisa van den Akker 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij, net als wij, Netflix volledig uitgespeeld? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Netflix heeft namelijk de nieuwe Deense komedieserie ‘Baby Fever‘ aangekondigd, die, zo denken wij, zeker het kijken waard wordt.

Baby Fever draait om het leven van vruchtbaarheidsarts Nana. Zij wordt gespeeld door de Deense Josephine Park, bekend van onder andere Doggystyle en Darkness: These Who Kill.

Nieuwe Netflix-serie: Baby Fever

In een dronken bui, insemineert vruchtbaarheidsarts Nana zichzelf. Dat doet ze niet met het zaad van een onbekende, nee, ze kiest daarvoor sperma van haar ex-vriendje. Haar onbezonnen actie leidt tot een zwangerschap en veroorzaakt een kettingreactie aan grote en kleine rampen.

Eenmaal zwanger van haar ex wil ze proberen haar ex-vriendje, en lang verloren liefde, terug te winnen. Het probleem is alleen dat hij niet echt geïnteresseerd is. Maar dat is niet het enige, Nana’s geheime zwangerschap stelt haar ook in staat om haar cliënten in een ander licht te zien.

Naarmate haar leugens groter worden, wordt het echter steeds moeilijker voor haar om de leugens overeind te houden. Dus voor de eerste keer in haar leven moet Nana de waarheid vertellen – en misschien een geheim onthullen dat haar uiteindelijk alles kan kosten.

Herkenbaar

Jenny Stjernstromer Bjork, directeur van Nordic Original Series vertelt dat ze direct verliefd was op het project: “Het raakt belangrijke universele thema’s over moeilijke keuzes maken, ouderschap en liefde. We kijken er naar uit om deze show met dit geweldige team naar Netflix te brengen.”

De makers van de serie, Amalie Næsby Fick en Nikolaj Feifer, voegen daaraan toe waarom zij het belangrijk vonden om deze serie te maken. “Baby Fever is het persoonlijke, komische, harde, verrassende verhaal over vruchtbaarheidsbehandelingen dat we zelf hebben gemist. Een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan is waanzinnig zwaar. Dat weten we omdat we het zelf hebben meegemaakt.

Maar het kan ook een ervaring van hoop, vreugde en gelach zijn, het kan in zo’n korte tijd in zoveel verschillende emoties teweegbrengen. Daarom willen we een serie maken waarin het drama en de komedie altijd samen bestaan, want dat is onze ervaring van een vruchtbaarheidsproces.”

De zesdelige serie zal later dit jaar te zien zijn op Netflix, de precieze datum is nog niet bekend.

9x Netflix series met moeders in de hoofdrol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme