6 x opmerkingen die je beter niet kunt zeggen tegen kinderloze stellen

Relatie Muriel Oonincx 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Ondanks dat er genoeg mannen en vrouwen zijn die een kinderwens hebben, zijn er natuurlijk ook altijd mensen die dat niet hebben. Kinderloze stellen krijgen echter vaak de meest bizarre vragen en stellingen naar zich toegeworpen als het om het krijgen van kinderen gaat.

Auteur Tamar van tuenight.com rekent op geestige wijze af met de cliché opmerkingen die ze vaak te horen heeft gekregen.

Kinderloze stellen

1. Je weet niet wat je mist, het is fantastisch!

‘Ik gok dat een hond hebben ook geweldig kan zijn, maar ik wil zelfs niet de verantwoordelijkheid hebben om voor een viervoeter te moeten zorgen. Dus waarom probeer je me dan te overtuigen om verantwoordelijk te zijn voor een mensenleven?’

2. Wat als je spijt krijgt van je kinderloos bestaan?

‘Ik zou eerlijk gezegd liever spijt hebben van het feit dat ik geen kinderen heb, dan dat ik wel kinderen zal krijgen.’

3. Je verandert nog wel van gedachte

‘Dit impliceert dat mensen me beter kennen dan dat ik mezelf ken, iets waar ik graag op zou willen antwoorden: Hoera! Een echte, levende en vooral gratis waarzegger. Wat kan je me nog vertellen dat ik nog niet weet? Ga ik de loterij winnen? Gaan die koppige vijf kilo te veel ooit verdwijnen? Welke andere universele geheimen gaan er schuil in jouw magische brein?’

4. Maar wat ga je doen als je oud bent?

‘Hopelijk het geld dat ik niet uitgegeven heb aan kampen, beugels en hogere studies in een wereldreis pompen.’

5. Je weet pas echt wat geluk is als je moeder bent

‘Ik zal ook nooit weten wat het is om een penis te hebben, of Cubaans te zijn. Ik zal nooit ervaren wat het is om een stinkende pamper te vervangen of een tiener te ondersteunen die maanden, zo niet jaren, wijdt aan mij haten, om me daarna jaren zwijgzaam en passief te hekelen. Bedankt voor de bezorgdheid, maar ik ben het levende bewijs dat het ouderschap geen monopolie heeft op geluk.’

6. Waarom zou je geen kinderen krijgen als je lichaam ervoor gemaakt is?

‘Ja echt, iemand zei dit tegen me. Mijn lichaam is tot veel meer dingen in staat, maar daar begin ik ook niet aan. Dus laat ik het geven van een antwoord maar even zitten. Rollen met je ogen is voor zo’n opmerking uitgevonden.’

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen