Nina (26): ‘Mijn man vindt mij niet meer aantrekkelijk sinds de bevalling’

Persoonlijk Julia van Buuren 3 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Nina* merkte dat er na de geboorte van haar dochter veel veranderde in haar relatie. Haar man nam meer afstand en de intimiteit was steeds verder te zoeken. “Ik merk dat hij mij niet meer aantrekkelijk vindt”, vertelt ze aan Famme.

Een mooi en aantrekkelijk lichaam

“Ik had altijd een mooi lichaam en daar was ik trots op. Sporten deed ik het liefste vier keer in de week en ook lette ik goed op mijn voeding. Mijn man vertelde me vaak hoe mooi en aantrekkelijk hij mij vond, en dat ik volgens hem het ideale lichaam had. En hij was niet de enige, want ik kreeg vaak complimenten van mannen en merkte dat ze me altijd net wat langer nakeken.

Cravings namen de overhand

Toen ik zwanger raakte was ik dolgelukkig. Mijn man en ik wilde al langer kinderen en toen het eindelijk gelukt was voelde het als een droom die uitkwam. Ik had mezelf voorgenomen om tijdens de zwangerschap, ondanks alle cravings, op te letten met wat ik zou eten. Maar toen die cravings eenmaal kwamen, gooide ik dit per direct overboord. Elke dag bezorgde de McDonald’s bij mij thuis en ik at snoep alsof mijn leven ervan afhing. De kilo’s vlogen eraan, maar ik hield mezelf voor dat ik dit er na de bevalling wel af zou sporten.

Sporten was zwaar

Mijn bevalling was zwaar en ik voelde me de dagen erna alsof ik was overreden door een vrachtwagen. Naast dit gevoel werd ik al helemaal niet blij wanneer ik in de spiegel keek. Ik herkende mijn lichaam niet meer terug en verborg me het liefste in wijde kleding.

Toen ik weer mocht sporten deed ik dit, maar het viel me tegen hoe zwaar het allemaal was. Met de zorg voor een pasgeboren baby had ik hier helemaal geen energie voor, en het viermaal sporten in de week werd al snel één keer in de maand.

Een blik vol afschuw

Ik was heel blij met mijn baby en vond het feit dat ik een kindje op de wereld had gezet, alles waard was. Maar ik heb zo mijn twijfels of mijn man er hetzelfde over denkt. Ik zie een blik vol afschuw in zijn ogen als hij naar me kijkt en de de intimiteit is ook ver te zoeken.

Hij vertelt me vaak dat hij me een goede moeder vindt, maar over mijn uiterlijk zwijgt hij. Toch zie ik hem wel vaak naar andere vrouwen kijken en zelfs mijn vriendinnen geeft hij complimenten over hun uiterlijk.

Niet meer aantrekkelijk

Mijn man wil steeds vaker de stad in met zijn vrienden. Toen ik een keer meeging vertelde een vriend van hem in een dronken bui dat mijn man mijn lichaam niet meer aantrekkelijk vindt. Dit bevestigde wat ik al veel langer voelde en ik moest me bedwingen om niet in de kroeg in huilen uit de barsten. Ik hield mijn tranen in en was de hele terugweg stil tegen mijn man.

Ik voel me onzeker en weet niet wat ik met de situatie aanmoet. Hoe zorg ik ervoor dat mijn man me niet alleen maar als de moeder van onze dochter ziet, maar ook als zijn aantrekkelijke vrouw waar hij zijn handen niet vanaf kan houden?”

* Om privacy redenen is er een schuilnaam gebruikt. De echte naam is bekend bij de redactie.

Kim (34) is niet meer intiem met haar partner: ‘Door de bevalling ben ik te onzeker geworden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen