Deze fantastische show op Netflix is de Japanse versie van ‘Het Geheime Leven van 4-jarigen’

Nieuws Lise Steegmans 13 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Een aantal jaar geleden was Het Geheime Leven van 4-jarigen een grote hit op televisie. Nu staat er op Netflix een vergelijkbare serie, net zo schattig en grappig. Maar met een grote twist. In Old Enough! gaan Japanse kindjes tussen twee en vijf jaar oud voor het eerst helemaal alleen op pad om klusjes of boodschappen te doen.

Een cameraploeg houdt hen ‘stiekem’ in de smiezen.

Old Enough! op Netflix

Nu vraag je je misschien af wat we in Nederland moeten met een Japanse serie. Old Enough! is al dertig jaar een kijkcijferhit in Japan, qua succes zou je het kunnen vergelijken met de oude kijkcijferhit Praatjesmakers. Omdat Netflix een samenwerking is aangegaan met de Japanse omroep Nippon heeft de streamingdienst nu toegang tot allerlei Japanse programma’s.

Karweitje

Waaronder Old Enough! dus, waarin de peuters in kwestie een opdrachtje krijgen van hun ouders. De een moet noodles gaan halen in de supermarkt, de ander moet een blokje om voor een bezoek aan de visboer. Helemaal alleen. Onderweg komen de peuters van alles tegen – héé, een lange stok! – en zijn ze snel afgeleid. Lukt het hen om de klus te klaren? Binnen een kwartier weet je het antwoord, want zolang duurt de gemiddelde aflevering. We verklappen alvast: soms komen ze met heel andere dingen dan noodles thuis.

Oud en nieuw

Sommige afleveringen zijn echt al oud en opgenomen in 2007, andere afleveringen zijn recenter en opgenomen in 2018 of 2019. Maar eigenlijk doet de beeldkwaliteit en Japanse voiceover (met Nederlandse ondertiteling) er niet toe. Kijken naar ploeterende, nieuwsgierige peuters blijft leuk.

Old Enough! is nu te zien op Netflix. 

De Teletubbies bestaan 25 jaar: dit is wat jouw kind ervan leert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme