Onderonsjes lijken onaardig, maar zijn goed voor je relatie

Jullie hebben een verjaardagsetentje van een vriend, maar hij gedraagt zich als een kleuter want de ossenhaas is op. Je kan er niet hardop iets van zeggen (het is immers zijn verjaardag), maar je kan wel een emoji met rollende ogen naar je vriendin sturen.

Sidebarring

Ze leest je appje, kijkt omhoog en knikt naar jou. In Amerika noemen ze dit ‘sidebarring’. Het is gewoon roddelen over iemand anders waar degene bij is. Stiekem appjes naar elkaar sturen terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent. Het is natuurlijk schaamteloos roddelen en best heel onaardig, maar laten we eerlijk zijn: we maken ons allemaal er wel eens schuldig aan.

Geheimpje

Er is toch een gouden randje aan dat niet zo chique gedrag. Uit onderzoek blijkt dat 62% van de respondenten zich closer voelt met degene met wie ze zo’n onderonsje hebben. Wanneer oom Fred weer z’n irritante politieke mening oreert tijdens het kerstdiner, kan een appje naar je zusje de situatie net wat minder irritant maken. Jullie voelen je closer, alsof je samen een geheimpje deelt. Wat in feite ook zo is.

Probeer het natuurlijk wel een beetje tot een minimum te beperken. Het is immers ook niet leuk als je het lijdend voorwerp bent van zo’n onderonsje.

Met wie kan jij altijd dit soort appjes delen?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Onderonsjes lijken onaardig, maar zijn goed voor je relatie
Sluiten