Lise Steegmans
Lise Steegmans Mind 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen lezen acht keer vaker horoscoop dan mannen

De een gelooft er heilig in, de ander moet er niets van hebben: astrologie. Toch lijken steeds meer mensen hun heil te zoeken in de sterren. Afgelopen jaar is er 150% meer gezocht naar sterrenbeelden ten opzichte van een jaar eerder.

Opvallend is dat vrouwen hun horoscoop acht keer vaker checken dan mannen.

Astrologie steeds populairder

Het zoeken naar sterrenbeelden is steeds populairder, dat blijkt uit onderzoek van paranormaal platform Mediumchat.nl. Het dagelijks checken van de horoscoop blijft populair, maar ook het zoeken naar karaktereigenschappen van een sterrenbeeld is een geliefde bezigheid.

Dagelijkse horoscoop

De mensen die in astrologie geloven en dagelijks hun horoscoop checken, doen dit het liefst in de ochtend. Tussen zes en negen uur ‘s ochtends checken de meeste mensen hun astrologische voorspelling voor die dag, met een absolute piek tussen acht en negen uur ‘s ochtends.

Mensen met het sterrenbeeld Kreeft, geboren tussen 22 juni en 23 juli, checken gemiddeld het vaakst de daghoroscoop. Tweelingen, geboren tussen 21 mei en 21 juni doen dit het minst.

Welk sterrenbeeld is het nieuwsgierigst?

In het onderzoek werd onder andere gekeken wie het meest geïnteresseerd is om meer te leren over het eigen sterrenbeeld. Hieruit blijkt dat mensen behorend tot het sterrenbeeld Ram, geboren tussen 21 maart en 21 april, het meest zoeken naar de betekenis van hun sterrenbeeld. Kreeft en Stier volgen de Ram op de tweede en derde plek. Het minst nieuwsgierig naar hun sterrenbeeld? Dat zijn de Boogschutters.

Rotterdam kijkt het meest

Als het gaat om interesse in sterrenbeelden, dan zijn Rotterdammers het meest actief. Vanuit de havenstad komen op basis van het aantal inwoners de meeste bezoekers op de pagina van Mediumchat.nl, met tienduizend bezoekers per dag, met sterrenbeelden. Rotterdam wordt gevolgd door Amsterdam. Op plek drie volgt Utrecht. De meeste terugkerende bezoekers van Nederland? Die komen uit Eindhoven! Bewoners van de Brabantse hoofdstad keren het vaakst terug om hun sterrenbeeld te bekijken.

Astrologische Vakvereniging Nederland

Wat opvalt in het onderzoek is dat er ten opzichte van vorig jaar een toename van 150% te zien is in het zoekvolume van sterrenbeelden. Volgens de Astrologische Vakvereniging Nederland zijn er duidelijke redenen voor de populariteit van astrologie. “De belangstelling voor astrologie is te begrijpen en de behoefte om dit te onderzoeken neemt toe”, zegt een woordvoerder van de Astrologische Vakvereniging Nederland. “In de tijd van corona en crisis was al bekend dat veel meer mensen de rubriekjes over de sterrenbeelden gingen lezen. Er was ook meer tijd om je te verdiepen in deze materie: een mogelijk gevolg van het thuiswerken.”

Dit zegt je sterrenbeeld over het type moeder dat je bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme