Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Relatie 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen die meer verdienen dan hun partners, faken vaker hun orgasme

Alle politiek correctheid op een stokje. Het is namelijk een feit dat vrouwen regelmatig hun orgasme faken. Mannen overigens ook, maar laten we het even over onszelf hebben. Nieuw onderzoek komt namelijk met opvallende cijfers.

De onderzoeksresultaten liegen er in ieder geval niet om.

Orgasme faken

Heb jij ‘t weleens gedaan? Gedaan alsof? Dan hoef je je niet te schamen. Je bent namelijk niet de enige. Volgens de statistieken blijkt namelijk dat 1 op de 5 vrouwen hun orgasme faken. Dat doen ze gemiddeld zo’n vier keer per maand. En dit recente onderzoek geeft daar nog een interessante twist aan.

Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van professor Jordan, waarbij een groep vrouwen onder de loep werd genomen. Tijdens het onderzoek is gekeken naar inkomen van beide partners, de hoeveelheid seks in de maand, de keren dat vrouwen daadwerkelijk een orgasme hadden én het aantal keren dat ze hun orgasme faken. Wat bleek? Vrouwen die meer verdienen dan hun partner zijn twee keer (!) zo vaak geneigd om hun orgasme te faken.

Volgens Jordan is de reden voor het faken van een orgasme bij vrouwen overduidelijk: “Vrouwen vinden de behoefte van hun man vaak belangrijker dan hun eigen behoefte tijdens seks”.

Maar dat is volgens haar niet het enige issue. Professor Jordan ziet een onderliggend probleem: “In de huidige samenleving wordt een onmogelijk beeld van ‘echte mannelijkheid’ gecreëerd. Alsof een man niet ‘mannelijk’ genoeg is als zijn partner niet kan klaarkomen. Zolang we aan dat maatschappelijk beeld toegeven, zal niemand winnen.”

Redenen waarom vrouwen hun orgasme faken

Naast het strelen van hun partners’ ego zijn er nog een aantal redenen waarom vrouwen hun orgasme faken. Volgens eerder onderzoek zijn dit de meest voorkomende redenen:

  • Partner een goed gevoel willen geven
  • De seks is saai of het duurt te lang
  • Vrouwen worden zelf opgewonden van eigen kreun geluiden. Oftewel: fake it till you make it
  • Angst om niet te kunnen klaarkomen
  • Schuldgevoelens

Lees jij dit artikel met herkenbare gevoelens? Misschien heb jij ook wel moeite met het krijgen van een orgasme. Deze tips kunnen daarbij helpen.

Dit gebeurt er in je lichaam als je een orgasme krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme