Het gaat gebeuren! Aan deze tekenen merk je dat de bevalling eraan komt

Zwanger Valéry de Voijs 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je in verwachting en kan jouw kleintje ieder moment komen? Dan zul je soms gek worden van de spanning! Bij ieder krampje heb jij de vluchtkoffer al in de auto gezet. Bij wijze van. Het zou toch fijn zijn als je de bevalling zou kunnen voorspellen? Aan deze tekenen kun jij in ieder geval zien dat de bevalling niet meer lang op zich laat wachten.

Als jij deze veranderingen in je lichaam ziet kun je je spullen vast klaarleggen. Over spullen gesproken: wist je dat deze dingen vaak worden vergeten in een vluchtkoffer?

Tekenen dat de bevalling eraan komt

Als jij deze tekenen herkent, kun je je fysiek en mentaal voorbereiden op de bevalling. Let op: niet iedereen ervaart deze dingen aan het einde van de zwangerschap, en deze tekenen wijzen er ook niet op dat de bevalling vandaag of morgen begint.

Vaginale afscheiding

Als jij meer vaginale afscheiding hebt dan normaal kan het een teken zijn dat je bevalling eraan komt. De afscheiding kan ook een andere kleur hebben, zoals bruinachtig of roze.

Vrijer ademen

Als jij plotseling het gevoel hebt dat je vrij kunt ademen, kan het zomaar zijn dat jouw baby zich klaar maakt om geboren te worden. In dit late stadium zakt je baby, waardoor het gewicht van je baby niet meer op je middenrif drukt, waardoor je waarschijnlijk vrijer kunt ademen.

Gewichtsverlies

Een paar dagen voor de bevalling kun je het gevoel hebben dat je gewicht verlies. En dat is geen illusie. Sommige vrouwen kunnen wel tot 2 kilo aan vocht verliezen.

Rugpijn

Vaak ondervinden vrouwen vlak voor de bevalling een soort doffe pijn aan hun rug. Als jij met vlagen last krijgt van je rug kan dat een teken zijn dat de bevalling eraan komt.

Slappe ontlasting

Zo’n 48 tot 24 uur voor je bevalling kun je vaker naar het toilet moeten. Losse stoelgang met buikkrampen kunnen erop wijzen dat het niet meer lang zal duren dat jij je baby in je armen kan sluiten. Je lichaam wilt er als het ware voor zorgen dat je darmen leeg worden, zodat je baarmoeder iets meer ruimte heeft voor het samentrekken.

Rusteloos

Een mentaal teken dat je bevalling eraan komt is dat je onrustig kan worden. Je hebt het gevoel dat je geen unfinished business in je huis wilt achterlaten, en alles moet tot in de puntjes geregeld zijn. Jawel hoor, nesteldrang wordt nu toch echt een dingetje.

Kramp

Je zult allerlei krampjes kunnen voelen in de laatste dagen van je zwangerschap. Dit kunnen je darmen zijn, maar het kunnen ook voorweeën zijn. Het zijn menstruatie-achtige krampen in een onregelmatig tempo. Je kunt deze (vooral ‘s nachts) voelen in je benen, rug of buik.

Als jij voor de eerste keer gaat bevallen kun je het best spannend vinden allemaal. Deze tips kunnen bij spanningen en angsten voor een bevalling helpen.

Het vluchtkoffertje voor je bevalling: dít is wat jij erin wil hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme