7x struggles waar alle vrouwen met grote borsten last van hebben

Kinderen Redactie 1 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de puberteit waren ze er van het ene op het andere moment: twee pronte boobies. Wat begon als twee pijnlijke heuveltjes groeide al snel uit tot een paar borsten waar menig vriendinnetje jaloers op was en waar de puberjongens in de klas hun ogen niet vanaf konden houden.

Vaak ben je blij met je vrouwelijke vormen maar er zijn óók van die momenten waarop je liever vandaag dan morgen een borstverkleining zou laten doen.

Grote borsten

We zetten de ongemakken van het hebben van grote borsten op een rijtje.

1. Een sportbeha aandoen is een worstelpartij

Even lekker een elastisch sportbh’tje aandoen zonder beugels of sluiting: geen probleem. Dat dacht je! Je trekt het ding over je hoofd, wurmt je armen erdoor en moet vervolgens je borsten er nog in zien te krijgen. Met één hand sjor je aan de sportbeha terwijl je met je andere hand je boobs in de beha wurmt. Flop, flop, zo. Die zit. Het zweet staat al op je bovenlip en de sportles moet nog beginnen.

2. Je past nooit in leuke bh’tjes van de bekende winkels

Zo leuk, die kanten niemendalletjes die je borstjes er prachtig uit laten zien in een bohemien look. Jammer alleen dat deze bralettes nul komma nul ondersteuning geven en ze meestal niet geschikt zijn voor cup D en hoger. Ook in de bekende winkelketens is het lastig om een beha te vinden die niet meteen zwart, wit of beige is en het model heeft van een boodschappentas.

3. Mannen praten vaker tegen je borsten dan tegen jou

Je kent het wel: je vraagt je baas bij het koffiezetapparaat of hij een leuke vakantie heeft gehad en hij vertelt tegen je borsten uitgebreid over zijn avontuurlijke kanotochten door de Franse bergen. Helaas is het voor veel mannen moeilijk om oogcontact te maken wanneer ze tegenover een vrouw met grotere borsten staan.

Er zijn blijkbaar 7 verschillende typen borsten. Welke heb jij?

4. Tijdens een zwangerschap worden ze gigantisch

Dacht je dat je in normale toestand al een flink stel knockers had: wacht maar tot de zwangerschapshormonen je lichaam onder handen nemen en je boezem ongekende vormen aanneemt.

Je borsten worden groter, gevoeliger en voller dan ooit. Bijzonder om je lijf te zien veranderen en geweldig dat je baby zich kan voeden met jouw paar superborsten, maar gemakkelijk is anders. En dan hebben we het nog niet over hoe ze er uitzien zodra de babyfase voorbij is

5. Snijdende bh bandjes

Je voelt het al de hele dag een beetje snijden maar wanneer je aan het eind van de dag je beha uit doet zie je het resultaat: rode striemen in je schouders. Tenzij je een beha met bandjes van het formaat maandverband hebt is het onvermijdelijk dat je beha bandjes gedurende de dag in je huid beginnen te snijden. Comfortabel is anders.

6. Kleding past niet goed

Superleuk, dat zomerjurkje met knoopjes. Alleen wel jammer dat de knoopjes bij je eerste inademing spontaan openbarsten. Of dat ene leuke coltruitje dat van je borsten een echte voorgevel maakt. Het is altijd een gok om online iets te bestellen want al is je kledingmaat nog zo standaard: het is altijd de vraag of je borsten erin passen.

7. Je betaalt je scheel aan goede lingerie

Het moet gezegd: je cupmaat laten opmeten in een speciaalzaak kan echt helpen bij het vinden van een goedzittende beha. En wát een verschil maakt een beha die goed past. Je hebt meteen minder last van je rug en schouders en je ziet er fantastisch uit in je kleding. Helaas hangt er ook een prijskaartje aan goede lingerie, voor een mooi setje kom je zo boven de honderd euro uit.

4 x waarom elke vrouw sexy lingerie zou moeten dragen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen