10x onmisbare producten tijdens je kraamtijd

Zwanger Vera Guldemeester 4 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Naast dat je van deze periode wil genieten, zijn er ook veel dingen te regelen. Er moeten namelijk veel producten gekocht worden. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf heb je heel wat nodig. Ben je al begonnen met het maken van een lijstje met onmisbare producten? Zet de volgende tien producten er dan ook maar op.

Zwanger zijn is ontzettend bijzonder. Je wil alles zo goed mogelijk doen en koopt liever teveel dan te weinig. Toch zijn er maar een paar dingen die je echt tijdens je kraamperiode nodig hebt. Wanneer je de volgende producten koopt, kom je al een heel eind.

Onmisbare producten voor tijdens de eerste weken

Kraamverband

Je kan na een bevalling niet zonder kraamverband. Sommige vrouwen blijven na een bevalling heel wat dagen of zelfs weken bloeden, dus het is slim om alvast wat pakken kraamverband in te slaan. Vergeet ook niet om een paar grote onderbroeken of boxers te kopen, waar je de kraamverbanden makkelijk in kunt plakken.

Tepelzalf

Als je van plan bent om borstvoeding te geven, mag een goede tepelzalf niet ontbreken. Zo’n crème verzorgt en verzacht je tepels, ook als je last hebt van tepelkloven. Het is goed om vanaf de eerste dag te beginnen met smeren. Fijn weetje: je hoeft deze tepelzalf, bijvoorbeeld van Weleda, er niet af te halen voordat je je baby gaat voeden.

Zoogcompressen

Als je net bent bevallen, kun je haast niet zonder zoogcompressen. Hiermee bescherm je je kleding tegen lekkende melk. Zeker in de eerste week of weken zul je zien dat je weleens ongelukjes kan hebben. Je kunt voor wasbare of vervangbare zoogcompressen gaan. Het is net wat jij het fijnste vindt.

Voedingsbh

Als je borstvoeding gaat geven, is een voedingsbh een echte musthave. Je maakt hiermee het voeden van je kindje een stuk makkelijker. Je klapt hierbij het gedeelte bij je tepel in één keer open. Ook zit een voedingsbh fijn als je tijdens de eerste weken na de bevalling pijnlijke en gevoelige borsten hebt.

Huispak

In de eerste week (of weken) na de bevalling is het heerlijk om een lekker zacht huispak aan te hebben. Een huispak zit prettig en lekker wijd. Als je borstvoeding wil geven, is het handig om voor een huispak te kiezen dat snel uit kan of open of opzij geschoven kan worden als de baby honger heeft.

Witte kool

Op de tweede, derde of vierde dag krijg je last van stuwing in je borsten. Of je nu wel of geen borstvoeding gaat geven, het kan erg veel pijn doen. Witte koolbladeren geven je hierbij verlichting. Bewaar ze in de koelkast en als je ze nodig hebt, kun je iedere keer een blad in je bh leggen. In deze bladeren zit een stofje dat helpt tegen de pijn en daarnaast werken de koude bladeren verkoelend.

Hydrofiele doeken

Aan hydrofiele doeken heb je nooit genoeg. Dit is dan ook één van de belangrijkste onmisbare producten. Je kunt ze gebruiken om je baby mee af te drogen, als spuugdoek, in het bedje of in een kinderwagen. Je zult dan ook zien dat, zeker in de eerste periode, je er minimaal een paar per dag gebruikt. Sla ze dus ruim in.

Muts

De eerste dagen kan een baby zijn of haar temperatuur nog niet goed reguleren. Veel warmte zal via het hoofdje verdwijnen. Gebruik daarom een mutsje om je baby lekker warm te houden. Je hebt tegenwoordig veel leuke design mutsjes waaruit je kunt kiezen.

Wikkel rompers

Zeker bij kleine baby’s wil je kleding hebben die goed meewerkt. Gebruik daarom wikkelrompers, waarbij je aan de zijkant drukknoopjes hebt. Bij zo’n romper kun je de laagjes zo openslaan. Op die manier hoef je de romper niet over het hoofdje van de baby te doen. Baby blij, jij blij.

Draagdoek

Zeker de eerste tijd zit je baby het liefst 24/7 tegen je aan geplakt. Er is dan ook niets fijner dan je baby te dragen in een draagdoek. Zo zijn jullie bij elkaar, maar heb je toch even je handen vrij.

Quality time met je baby: 5 leuke cursussen om samen te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme