Dit zijn de beste opties voor je zorgverzekering als je zwanger bent

Baby Jana Witteman 15 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je zwanger, of heb je de wens zwanger te worden? Dan is het verstandig de keuze voor je zorgverzekering te heroverwegen. Dit is de beste en goedkoopste zorgverzekering als je zwanger bent, volgens Independer.

Genoeg keuzes te maken als je zwanger bent. Zo kun je je druk maken om de gehele babyuitzet of specifiek over de kinderwagen. Naast de materiële keuzes is het dus ook niet onbelangrijk om je te buigen over je zorgverzekering. Wij helpen je op weg.

Verschillende zorgaanbieders

In 2024 zijn er in Nederland alleen al tien verschillende zorgverzekeraarconcerns. Onder die concerns zijn twintig verschillende verzekeraars onderverdeeld. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit worden er dit jaar 60 verschillende polissen aangeboden. Keuze genoeg, dus.

Maar wat is nu de juiste keuze als je zwanger bent, of zwanger wil worden? Om antwoord te vinden op die vraag gebruiken we de zorgvergelijker van Independer: je geeft je eigen wensen aan en de vergelijker zoekt de beste opties voor jou. Zo kun je dus ook aangeven dat je je aanvullend wil verzekeren voor verschillende mogelijkheden rondom een zwangerschap.

Zo kun je een keuze maken tussen een vergoeding voor de eigen bijdrage van de kraamzorg, of een vergoeding voor de eigen bijdrage voor de kraamzorg én een vergoeding voor de ziekenhuisbevalling. In dit artikel vergelijken we verzekeringen die beide opties vergoeden.

De beste zorgverzekering als je zwanger bent

De Zorgbewustpolis Basis komt als goedkoopste optie uit de bus. Voor 151,90 euro per maand ben je verzekerd voor een vergoeding van de eigen bijdrage van je kraamzorg en voor een vergoeding voor een ziekenhuisbevalling. Meer opties overwegen? In onderstaande tabel vind je de vijf goedkoopste zorgaanbieders.

Verzekeraar Verzekering Prijs
CZ Zorgbewustpolis Basis 151,90 euro
CZ Zorg-op-maatpolis Basis 154,75 euro
a.s.r Ik kies zelf 161,45 euro
Zilveren Kruis Basis Budget Aanvullend 162,20 euro
De christelijke zorgverzekeraar Principe Polis Budget Mediumpolis 162,40 euro

Vergeet niet om te checken of de verzekering waar jij voor gaat een contract heeft met je gewenste zorgaanbieder. Zo voorkom je dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Meer weten over verzekeringen tijdens of na je zwangerschap? Je leest er alles over via onderstaand artikel.

Baby op komst? Deze verzekeringen kun je aanpassen of worden gewijzigd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen