Je kind een naar de kinderopvang brengen en zelf iets leuks doen? 8x jullie mening

Kinderen Laura Saija 11 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen week deelden we op Facebook het dilemma van Alexandra (36). Het dilemma luidde: “Kan ik het maken om mijn kind naar de kinderopvang te brengen terwijl ik zelf wat leuks ga doen?” Hier hadden maar liefst meer dan tweeduizend Famme-lezeressen een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Kinderopvang

Alexandra gaf in haar dilemma toe dat zij naast haar 32-urige werkweek erg weinig me-time heeft. Nu wil ze haar kindje een extra dag naar de kinderopvang brengen om tijd vrij te maken voor zichzelf zonder kind. Haar zoon Dex zou dan vijf dagen per week naar de kinderopvang gaan. Dit vonden jullie ervan.

Hier lees je het hele verhaal over het dilemma van Alexandra.

  1. Uitgeruste moeder

Sophie – “Ik werk gemiddeld 24 tot 28 uur per week. De kindjes gaan twee dagen in de week naar de kinderopvang. Als ik op een opvang dag niet hoef te werken, gaan ze gewoon. Dan kan ik rustig boodschappen doen of iets voor mezelf, heerlijk! De kinderen hebben op de andere dagen een uitgeruste moeder en dat is ook wat waard.”

  1. Niet aan kinderen beginnen

Samantha – “Vroeger hadden ze tien kinderen en die gingen echt niet allemaal naar de kinderopvang hoor. Het was beter dan nu, nu hebben mensen geen tijd meer voor hun eigen kinderen. Iedereen heeft het te druk met z’n eigen leventje. Niet aan kinderen beginnen dan.”

  1. Ik breng hem rustig weg

Jara – “Mijn kind heeft de grootste pret bij de opvang. De leidsters zijn zeer kundig, heel lief en eerlijk. Hij leert ook ontzettend veel en ik vind het erg goed dat hij leert omgaan met andere kids. Ik breng hem rustig weg hoor, doei tot vanavond! Kan ik lekker op m’n gemak boodschappen doen en het huishouden. Sowieso plan ik heel veel op de dagen dat mijn zoon naar de kinderopvang gaan. Maar goed, iedereen moet het zelf weten. Als de kinderen en de ouders maar gelukkig zijn met de keuze.”

  1. Iets leuks doen met kind

Marry – “Ik snap dat niet! Ga iets leuks doen mét je kind. Voor je het weet zijn ze groot.”

  1. Lekker doen

Joke – “Natuurlijk kan dat! Gewoon lekker doen! Een moeder die goed in haar vel zit komt het kindje ook ten goede.”

  1. Luxe van nu

Irma – “Wat heb ik een respect voor de moeders van vroeger met misschien wel acht kinderen of meer! Het huishouden was toen nog niet zo makkelijk, met een wasmachine, droger en vaatwasser bijvoorbeeld. Die moeders hadden het pas écht zwaar in mijn ogen, maar die hadden de vele luxe van nu niet. Maar goed, als iemand het denkt nodig te hebben prima.”

  1. Papa kan ook bijdragen

Rosa – “Mooi dat iedereen hier meteen roept ‘dagje minder gaan werken’ want ‘waarom neem je anders kinderen?’ Niemand die zich afvraagt of papa misschien wat meer bij kan dragen? Die heeft ook dit kindje ‘genomen’ toch? Ouderwets is vooral de belachelijk scheve rolverdeling.”

  1. Daar zijn we voor bij de kinderopvang

Laura – “Tuurlijk kan dat! Je bent buiten mama ook gewoon vrouw, partner, dochter, vriendin en collega. Als ouder heb je nu eenmaal me-time nodig. Voor jezelf maar dat komt je kind ook ten goede. Zelf kinderverzorgster geweest en dat is hetgeen wat ik de ouders meegaf. Neem tijd voor jezelf daar zijn we voor bij de kinderopvang.”

Steeds meer kinderen in kinderopvang in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme