6 dingen die je zult merken wanneer je partner op jullie relatie uitgekeken raakt

Relatie Inga Stoit 16 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je langer samen bent kom je hoe dan ook voor ingewikkelde tijden te staan. Er zijn highs, maar er zijn ook zeker lows. De slechte momenten kunnen jullie overwinnen, maar soms vergt het wat extra energie in jullie relatie.

Uitgekeken op je relatie

Er zijn een aantal waarschuwingssignalen, daarmee kun je de situatie weer helemaal omdraaien. Kijk er goed naar en gebruik ze in je voordeel. Dan wordt jullie relatie weer als vanouds en zijn jullie allebei weer even blij als ooit tevoren.

1. Hij is niet langer enthousiast

Vroeger keek je partner uit naar jullie datenights en tegenwoordig komt hij niet meer van die bank af. Zijn enthousiasme is niet meer wat het was en dat merk je aan alles. Bespreek dit met hem, vertel hem dat je hiermee zit en dat je graag iets leuks met hem doet. Misschien moet hij zich er even toe zetten maar hebben jullie het uiteindelijk hartstikke leuk.

2. Hij wil geen nieuwe dingen meer doen

Vroeger was hij juist van nieuwe dingen ondernemen, hij nam jou mee op sleeptouw en dat vond je fijn. Tegenwoordig blijven die ideeën uit. Het is nu vooral aan jou. Hij stelt misschien niet zoveel meer voor om te gaan ondernemen, maar dat betekent niet dat jij dat niet kunt doen. Stap uit jullie dagelijkse routine en probeer samen weer iets nieuws en prikkelends uit.

3. Hij wil minder graag in jouw buurt zijn.

Auch. Het is niet fijn om te merken dat je partner niet langer de behoefte voelt om veel met jou te zijn. Vroeger kon hij geen dag zonder je, tegenwoordig vindt hij de dagen zonder jou relaxed. Bespreek dit met hem, waarschijnlijk is het de sleur die hem minder enthousiast maakt, maar iedere sleur is te doorbreken. En de oplossingen liggen om de hoek.

4. Hij is niet meer geïnteresseerd in jou

Er waren dagen dat hij altijd naar jouw dag vroeg, dit is niet langer het geval. Wanneer jij thuis komt kan er niet meer als een ‘hoi’ van af. Begin met hem te vragen naar hoe zijn dag was. Geef hem een setje, hierdoor is hij eerder geneigd het terug te doen. Je wilt dat hij investeert maar dit zal je dus ook echt zelf moeten doen.

5. Zijn telefoon vraagt zijn aandacht

Hij kijkt continu op zijn telefoon, zelfs als jullie in gesprek zijn. Vertel je partner dat je dit vervelend vindt. En leg die telefoon zelf ook aan de kant! Je kunt niet van hem verwachten dat hij 100% aandacht voor jou heeft, terwijl je zelf ook met 10 andere dingen tegelijk bezig bent. Het is een wisselwerking en ook jij kan een verandering teweeg brengen.

6. Hij zegt letterlijk dat hij zich verveelt

Again auch. Dit is natuurlijk nooit leuk om te horen maar het is wel eerlijk. Negeer zijn gevoelens niet of word niet woedend wanneer hij zoiets zegt. Bespreek met hem wat jullie aan deze situatie kunnen doen en waar zijn behoeftes liggen. Communicatie biedt mogelijkheden tot verandering dus sla deze niet in de wind.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen