Paulien (31): ‘Terwijl mijn man vertelde dat hij een minnares had, begonnen de weeën’

Persoonlijk Vera Guldemeester 3 okt 2023
Leestijd: 6 minuten

Het einde van de zwangerschap is voor veel vrouwen zwaar. Het is niet niks om een baby in je buik te dragen. Het is nog zwaarder wanneer je privésituatie niet mee zit. Paulien kan hierover meepraten: “Tien minuten nadat mijn man mij vertelde dat hij een minnares had begonnen de weeën”, vertelt ze aan Famme.

“Toen ik Joost vier jaar geleden achter de bar van een cocktailbar zag staan, kon ik mijn ogen niet van hem afhouden. Hij was vreselijk knap en daardoor erg populair. Dat viel mij al direct op. Er waren meer vrouwen die aandacht van hem wilden. Aan het einde van de avond waren mijn vriendinnen en ik de laatste gasten. Joost kwam een praatje met mij maken. Ik merkte toen dat hij niet alleen knap was, maar ook humor had. Net voor sluitingstijd zette hij zijn nummer in mijn telefoon en liet mij beloven dat ik hem snel zou appen. Ik stuurde hem toen ik een uur later in bed lag direct een bericht.

Hij had een minnares

Na wat berichtjes heen en weer vroeg Joost me mee uit. Ik kon daar geen nee op zeggen, want ik was erg benieuwd naar hem. Toen we een aantal keer een date hadden gehad en het serieuzer tussen ons werd biechtte hij me iets op. Hij moest namelijk nog wat afronden met andere vrouwen, waarmee hij voordat hij mij kende aan het scharrelen was. Ik moest even slikken, maar ik vond het ook fijn dat hij daarover eerlijk was. Toen dit was afgerond konden we echt voor elkaar gaan. Niets stond een relatie meer in de weg.

Samenwonen

Binnen een jaar woonden we samen in mijn huis. Door Joost zijn werk hadden we ieder een ander ritme, maar zo hielden we de relatie spannend. Ik had, wanneer Joost in het weekend werkte, genoeg tijd om wat leuks met vriendinnen te doen. Doordeweeks kon ik lekker uiteten gaan met Joost. We hadden een prima leven met veel leuke dingen. Ik was zo trots dat zo’n leuke en populaire man, míjn man was.

Onverwacht zwanger

Na een relatie van twee jaar werd ik zwanger. Ik was aan de pil, maar ik vergat hem af en toe in te nemen. Ontzettend dom natuurlijk en dat vond Joost ook. We wilden wel kinderen, maar nu nog niet. Toch was een abortus geen optie. We besloten het kind te houden en te trouwen. Na de geboorte van de baby zouden we een groot feest geven. Tijdens de zwangerschap was ik erg misselijk en stond mijn hoofd er helemaal niet naar.

Steeds vaker van huis

Het begon me op te vallen dat Joost in de tweede helft van mijn zwangerschap steeds vaker van huis was, ook wanneer hij niet moest werken. Hij zei dat hij mij wat rust gunde. Hij ging sporten of een biertje ging drinken met zijn vrienden. Ook al vond ik het jammer dat hij vaak weg was, ik vond het ergens ook lief. Hij hield echt rekening met mij.

Scharrel van vroeger

Toen ik 38 weken zwanger was zei Joost dat hij die middag ging lunchen met een collega. Toen hij onder de douche stond ging zijn telefoon. Ik zag de naam Danielle in beeld komen. Ik wist dat één van de scharrels van voor onze relatie ook zo heette. Het zal toch niet, dacht ik. Toen zijn telefoon weer ging nam ik op en besloot even niets te zeggen. Danielle vroeg zich af waar hij bleef en zei dat ze al op hem lag te wachten in bed. Ik wist niet wat ik hoorde en hing direct op. Had mijn man een minnares? Ik stormde de badkamer in en vroeg Joost wie Danielle was en wat hij met haar deed. Ik zag aan zijn hoofd dat hij enorm schrok en hij begon te stotteren. Nog voordat ik iets kon zeggen kreeg hij tranen in zijn ogen.

Mijn man had een minnares

Joost zei, dat ik op bed moest gaan zitten en hij kwam naast me zitten. Hij vertelde mij dat hij sinds een aantal maanden weer contact had met Danielle, nadat ze bij hem een cocktail had gedronken aan de bar. Hij kon niet anders dan toegeven dat hij verliefd op haar was. Mijn man had een minnares en ze bleken al maanden samen te zijn. Ik kon en wilde het niet geloven. Waarom kon hij mij niet trouw blijven? Was ik zo’n slechte vrouw? Ik zei dat hij weg moest gaan en dat ik rust wilde. Tien minuten nadat hij weg was kreeg ik een gek gevoel in mijn buik en rug. Ik wachtte even, maar ik wist al snel dat de weeën begonnen waren.

Mooiste en moeilijkste dag uit mijn leven

De weeën kwamen steeds vaker en werden heftiger. Ik belde mijn verloskundige en mijn moeder en zei dat ze mij naar het ziekenhuis moest brengen. Joost had ik ook op de hoogte gesteld en wilde mee, maar ik zei dat hij maar naar Danielle moest gaan en mij met rust moest laten. Ik hoopte natuurlijk wel dat hij naar het ziekenhuis zou komen. Dat hij niet kwam zei al genoeg. Hij wilde niet meer bij mij en ons kind zijn. Na zes uur kwam Finn ter wereld, mijn grote liefde. Toen we na een paar uur naar huis mochten kwamen de tranen echt. De geboorte van Finn zou de mooiste dag van mijn leven moeten zijn, maar het was tegelijkertijd ook een van de moeilijkste dagen uit mijn leven.

Kraamtijd met een zwart randje

De volgende dag stond Joost op de stoep om Finn te zien. Hij was er welgeteld vijftien minuten. Het was een kraamtijd met een zwart randje. Hoe blij ik ook was met Finn, het was ontzettend heftig om dit opeens in mijn eentje te moeten doen. De eerste week bleef mijn moeder gelukkig logeren en kwam de kraamzorg elke dag langs, maar daarna voelde ik me echt alleen.

Geen aandacht voor Finn

Inmiddels is Finn alweer één jaar. Het is een lief ventje. Joost is nu samen met Danielle en woont bij haar. Hij is Finn in het afgelopen jaar misschien tien keer op komen zoeken. Ik zie op Instagram dat hij vooral druk is met feesten en vakantie vieren. Er is duidelijk geen plaats voor een kind in zijn leven. Na mijn werk geef ik Finn alle aandacht. Ik weet zeker dat hij nooit iets te kort gaat komen, daar zorg ik wel voor.”

Jinte werd ingeknipt tijdens de bevalling: ‘Ik ben al 11 maanden niet intiem geweest met mijn man’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme