Heeft je peuter een driftbui? Deze TikTokker heeft dé oplossing

Ouderschap Wilma Groothuis 17 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Een driftbui van een peuter herkennen we allemaal. De beste tactiek om ermee om te gaan verschilt per ouder (en kind), maar deze TikTokker laat het ook nog eens zien. En het is hilarisch.

Als je een peuter hebt (gehad), weet je vast hoe lastig een driftbui is. Peuters zijn behoeftig en het begrip geduld kennen ze helaas nog niet. Soms is het fijn om te zien hoe andere ouders met deze lastige fase omgaan.

Driftbui, huilen en rennen

De video van de 26-jarige Alivia is al meer dan 15 miljoen keer bekeken op TikTok en de titel luidt: ‘POV: dit is hoe je gentle parent als je peuter op het punt staat in te storten…’ In de video zie je haar peuterdochter huilen, waarop haar moeder rondjes begint te rennen door de keuken. Je ziet de stemming van het meisje langzaam veranderen en uiteindelijk lacht ze alleen nog maar hard.

@emilieleyes.hypnosis #stitch with @jusssliv use that 90 second rule on yourself! #selfcare #innerchild #brainhack #psychologytips #neuroplasticity #selfsoothe #stressrelief #anxietyrelief ♬ original sound – Emilie Leyes • Hypnosis

“Ik was wat restjes aan het opwarmen in de magnetron en het had wat meer tijd nodig om warm te worden”, vertelde Alivia aan Parents.com. “Nou, het meisje was klaar om te eten en was niet al te blij dat ik het terug in de magnetron moest doen. Instant meltdown!” In de video zie je wat er gebeurt wanneer ze het eten weer in de magnetron moest doen.

Gentle parenting

Een nieuwe generatie ouders pleit voor ‘gentle parenting’, een nieuwe manier van opvoeden waarbij empathie, grenzen, begrip en respect centraal staan. “Ik begon te leren over zacht ouderschap toen ik zwanger was. Ik wist dat ik een meer bewuste ouder wilde zijn, maar ik wist niet waar ik moest beginnen”, vertelt Alivia. “Eindeloos veel video’s heb ik op YouTube over het onderwerp bekeken en ik heb de video’s gewoon bewaard voor wanneer ik ze nodig had.”

Steeds meer ouders geven voorkeur aan deze opvoedstijl, wat ook te merken is aan de reacties van de video, die zo’n beetje allemaal positief zijn. En wat ook mooi is meegenomen: je krijgt je peuter stil, terwijl jij even beweging krijgt. Win-win situatie toch?

Met deze wiskundige formule kun je driftbuien van je kind voorspellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme