Redactie
Redactie Ouderschap 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Podcasts over het moederschap waar elke moeder nog van kan leren

Podcasts zijn hót en ook nog eens de ideale activiteit om te doen terwijl je met wat anders bezig bent. Waarom dan niet meteen een educatieve podcast opzetten over het moederschap waar je ook nog eens wat van opsteekt?!

Deze zes podcasts zijn enorm verschillend van elkaar maar hebben één ding gemeen: ze gaan over het moederschap. Sommige beluister je met een traan, de ander met een lach en overal steek je nog eens wat van op.

1. Podnataal

De podcast Podnataal van Simone Wijnands bestaat inmiddels uit twee seizoenen. In het eerste seizoen nam ze haar luisteraars mee tijdens haar zwangerschap, in het tweede seizoen draait het helemaal om bevallingen. Hele toffe podcast voor zwangere vrouwen waarbij in elke aflevering een nieuw bevallingsverhaal wordt verteld.

Hier vind je de podcast.

2. Mensje in de Maak

Een bijzonder openhartige podcast gemaakt door Tamar en Sophie. Tamar is queer cisgender met een handicap en Sophie is een queer transgender vrouw. Samen proberen ze een kindje op de wereld te zetten en in deze podcast nemen ze hun luisteraars mee in hun verhaal en ivf-behandelingen.

Hier vind je de podcast.

3. Mindfulness voor moeders

Mayke den Ouden maakte deze podcast waarbij in elke aflevering één thema over het moederschap centraal straat. Van omgaan met stress tot borstvoeding. Deze podcast helpt je ook met oefeningen en het krijgen van meer rust en zelfvertrouwen. Aanrader!

Hier vind je de podcast.

4. Mama podcast Kellycaresse

Deze podcast gaat over het leven van Kelly die moeder is van drie leuke meiden. Er komen allerlei verschillende onderwerpen voorbij die ongetwijfeld herkenbaar zijn of juist heel leerzaam.

Hier vind je de podcast.

5. How to talk to kids about anything

Een leerzame podcast, in het Engels dat wel, van Dr. Robyn Silverman. Niet helemaal Nederlands maar je kunt hier genoeg van opsteken. Moeder van twee en oudercoach Robyn vertelt je in deze podcast hoe je met je kinderen over alles kunt praten. Van makkelijke onderwerpen tot gevoelige topics.

Hier vind je de podcast.

6. Never Thought I’d Say This

Ook een Engelse podcast maar zeker niet de minste want deze twee vrouwen zijn hilarisch. Jodie Sweetin en Celia Behar zijn twee moeders die over verschillende onderwerpen praten over het moederschap en de grappigste dingen vertellen. Heerlijk om deze podcast te beluisteren als je echt even wil ontspannen na een zware dag.

Hier vind je de podcast.

 

Even een momentje voor jezelf: 5 x inspirerende podcasts voor moeders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme