Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Nieuws 9 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Poolse moeders verzamelen kinderwagens aan de Oekraïense grens

Kippenvel. Dat krijgen we bij het zien van deze foto. Bij het treinstation in de Poolse stad Przemysl hebben ouders hun kinderwagens achtergelaten voor Oekraïense moeders. De foto gaat op dit moment viraal en wordt massaal gedeeld.

Toen de Italiaanse fotograaf en journalist Francesco Malavolta vorige week een foto nam van een aantal buggy’s op het treinstation, had hij niet kunnen verwachten dat deze viraal ging. Wereldwijd is de foto gedeeld en het heeft Poolse moeder geïnspireerd. Aan de hand van Malavolta’s foto zijn ouders massaal naar het treinstation gekomen en hebben hun kinderwagens achtergelaten. Deze kunnen door Oekraïense families worden opgepikt wanneer zij aankomen. De Poolse stad Przemysl ligt net over de grens met Oekraïne en Slowakije ligt dus op de route van vele Oekraïense families.

De journalist staat bekend om zijn foto’s van migranten. Sinds de jaren ’90 begon Malavolta foto’s te delen van Albanese migranten. De afgelopen weken volgde hij met z’n camera de situatie in Oekraïne op de voet.  Zo deelde hij gisteren een foto van honderden opgemaakte bedjes die klaarstonden om Oekraiense families op te vangen. Scholieren van een Hongaarse basisschool krijgen op dit moment thuis les, zodat de klaslokalen kon worden omgebouwd tot slaapzalen.

Ook in Nederland zitten we niet stil. Deze mooie acties zijn ondertussen gestart.

Hartverscheurend: jongetje uit Oekraïne vertelt in tranen over afscheid met vader

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme