Dagje pretpark in Duitsland? Dit zijn de leukste pretparken vlak over de grens!

Eropuit Chiara Izelaar 2 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Een dagje pretpark mag uiteraard niet aan jullie vakantie ontbreken. Hoewel de Efteling veel nostalgie met zich meebrengt zijn jullie daar al 182423 keer geweest. Als het niet meer is. En ook alle andere pretparken in Nederland zijn al van jullie bucketlist afgestreept.

Gelukkig weten onze buurlanden ook wat pret maken inhoudt. Het is misschien eventjes rijden, maar deze pretparken net over de grens – in Duitsland – zijn zeer zeker de moeite waard!

LEES OOK: Wat te doen in de meivakantie? Dit zijn de leukste uitjes!

Phantasialand

In het Duitse Brühl, vlak bij Keulen, worden fantasieën werkelijkheid. Het pretpark is opgedeeld in zes verschillende themagebieden; China Town, Berlin, Mexico, Deep in Africa, Fantasy en Mystery. Ieder gebied heeft een eigen, herkenbare stijl die door wordt gevoerd in de attracties, het decor, de restaurantjes, winkeltjes, straatjes én hotels (ideaal!). Adrenalinejunks, nieuwsgierige ontdekkingsreizigers en kleine avonturiers kunnen hun hartjes ophalen bij verschillende attracties en shows. Op zondag worden er brunches gehost, maar ook Fantissima – Duitsland’s meest succesvolle dinershow – mag niet aan jullie bezoek ontbreken.

Wunderland Kalkar

Vlak over de grens – ongeveer 30 minuten vanaf Arnhem – bevindt zich een wereld voor wonderen in Wunderland Kalkar. Dit familiepark telt maar liefst 40 attracties voor jong en oud. Tussen alle avonturen door kunnen jullie onbeperkt genieten van frietjes, frisdrank en ijsjes. Jazeker, onbeperkt! Want een bezoek aan dit park is altijd all inclusive. En is één dag niet voldoende? Dan kunnen jullie ook verblijven in één van de hotels van het familiepark. Dit wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Europa Park

Altijd al een rondreis willen maken door Europa, maar gebrek aan tijd? In Europa Park zie je maar liefst 14 Europese – en 3 fantasie – landen in één dag. Dat betekent dus ook dat jullie kunnen smikkelen van allerlei keukens! Naast attracties en een indoor speelhal staan de shows, concerten en evenementen ook garant voor entertainment. Overnachten kunnen jullie in verschillende themahotels of op één van de campings. Op naar Europa… Park!

Movie Park Germany

Gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop bevindt je je op het witte doek. In dit te gekke pretpark draait alles om de filmwereld. Van de coole Star Trek achtbaan tot de Loney Tunes 4D film en de Dora’s Big River Adventure; er is voor ieder iets wil! Ook kunnen jullie het dagje uit invullen zoals jullie willen. Geen zin om in lange rijen? Maak gebruik van de Speed Passes. Wil je het liefst onbeperkt genieten van alle lekkernijen? Ga voor een all inclusive arrangement! Geen energie meer om naar huis te rijden? Verblijf in het hotel of maak gebruik van de busservice vanuit Nederland. Enjoy! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme