Zo matcht een Ram kind met een Ram-, Stier-, of Tweeling-moeder

Horoscoop Redactie 25 mrt 2017
Leestijd: 4 minuten

Ram-kinderen zijn echte enthousiastelingen die precies weten wat ze willen.
 Echte druktemakertjes. Dit kun je verwachten van je Ram kind als jij zelf een Ram, Stier of Tweelingen bent.

Het Ram kind met een Ram-moeder

Vuur met vuur element

Twee sterke persoonlijkheden bij elkaar. Jullie hebben hetzelfde karakter. Toch zullen er altijd verschillen zijn.
Voor jou als moeder is het belangrijk dat je niet overal op in gaat. Rammen reageren vrij impulsief. Als je dat beiden doet, wordt het vrij druk bij jullie thuis. Je voedt je kind op tot een zelfstandig en onafhankelijk persoon, leert het assertief te zijn en voor zichzelf op te komen.
Probeer tussen alle drukte ook even stil te staan. Neem bewust de tijd om samen te gaan zitten en lekker te knuffelen. Vertroetel je kind en maak fysiek contact. Jullie zijn beide super actief dus deze acties zullen misschien niet zo lang duren, maar toch is het belangrijk om af en toe wat rust te nemen. Ga samen naar buiten, jullie hebben behoefte aan ruimte en bewegingsvrijheid. Als je kind zijn energie niet kwijt kan, gaat het de confrontatie met jou opzoeken. Als dit gebeurt, bedenk dan zelf iets actiefs om samen te gaan doen.
Als de Ram thuis is, laat hij een ander stukje van zijn karakter zien. Een Ram is een echt familiemens en houdt van gezelligheid. Toch zijn jullie niet altijd maar thuis. Daar hebben jullie het veel te druk voor. Maar áls de Ram dan thuis is, zoekt hij veiligheid en geborgenheid en wil het liefst vertroeteld worden. Dus wie van jullie neemt het initiatief? Als je kind nog klein is ben jij dat natuurlijk. Maar je kind kan snel die rol overnemen als het wat groter wordt.

Tip: Leer je kind ook om af en toe een compromis te sluiten. Hij kan niet altijd z’n eigen zin doordrijven. Het is ook wel eens fijn als je voor harmonie kiest.

Ram kind met een Stier-moeder

Vuur en aarde element
Jij bent die aardige, begrijpende moeder die er altijd is voor haar kind. Heerlijk voor zo’n druktemakertje die altijd in de weer is. Stieren houden van kinderen en van gezelligheid. Jij geeft je kind een stuk zekerheid en zorgt voor stabiliteit. Je voedt je kind het liefst met strakke hand op. ‘Zoals het hoort.’ Dat komt doordat Stieren de neiging hebben om hun kinderen te behandelen als hun ‘bezit’. Het positieve hiervan is dat jij zorgt dat je kind er altijd goed verzorgd uitziet en dat het hem aan niets ontbreekt.
Jij bent een mens van gewoontes en tradities en je houdt van routine. Je kind is een pionier en verzint iedere keer weer iets anders, het verstoort dan jouw routine en ritme. Je kunt je voorstellen dat je hier wel eens ruzie over kunt krijgen. Toch hebben Stieren evenveel daadkracht als een Ram. Maar het gaat de Stier niet alleen om de actie, hun daden moeten ook iets opleveren, en daar is de Ram dus helemaal niet mee bezig. Die kan iets alleen al om de kick doen.
Wil je je kind echt blij maken, haal dan een dier in huis. Een lieve, grote hond bijvoorbeeld. Je kind kan alle energie hierin kwijt.

Tip: Het zal niet meevallen om je kind los te laten en het zelfstandig te laten worden. Probeer daarom nu al af en toe de teugels wat te laten vieren.

Ram kind met een Tweeling-moeder

Vuur en lucht element
Jullie kunnen elkaar aardig bezig houden. Jij bent als Tweeling-moeder snel van begrip, heerlijk voor je Ram kind, die ook 7 dingen tegelijk wil doen. Er is altijd wel wat te beleven met jullie twee. Jullie houden beiden van avontuur en leuke dingen doen. Probeer toch een beetje structuur in de relatie te brengen. Je bent als moeder snel afgeleid en verliest gauw je interesse. Dat kan voor veel onrust zorgen bij je kind. Ga af en toe samen zitten en lees voor uit een boek, zo leer je je kind ook ‘luisteren’, iets wat het van nature niet heeft.
Jullie hebben verder een intelligente relatie, willen van alles en nog wat weten, en hebben ook veel te vertellen. Om de gevoelskant wat aan bod te laten komen, moet je erg je best doen. Jullie zijn beiden niet van die knuffelaars, maar vinden elkaar in de humor en kunnen het samen erg gezellig hebben. Het is in ieder geval nooit saai! Andere mensen kunnen jullie ‘druk’ noemen, maar daar hebben jullie geen last van. Je bent ook een leuke moeder als het gaat om verjaardagsfeestjes bedenken. Niets is onmogelijk voor je, je staat overal voor open en doet overal aan mee. Als er een moeder gevraagd wordt op school om te komen helpen, sta jij als eerste klaar om dat te doen!

Tip: Jullie houden beiden van spelletjes. Maak af en toe tijd vrij om samen een spelletje te spelen, daar komen jullie beiden van tot rust.

Heb je de algemene kinderhoroscoop Ram gemist? Je leest ‘m hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme