Oh nee! Kids spelen minder buiten terwijl dat om deze 3 redenen juist wél belangrijk is

Kinderen Laurien Bleeker 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Kinderen van nu leven in zo’n andere tijd dan toen wij kind waren, laat staan toen onze ouders of opa’s en oma’s kind waren. De huidige generatie speelt een stuk minder buiten dan de kinderen van vroeger, blijkt uit onderzoek. Dat terwijl buiten spelen juist zo belangrijk is.

Het is zelfs zo dat 15% van de kids tussen de 4 en 15 jaar oud vrijwel nooit buiten speelt. Dat is geen goed teken natuurlijk, want van buiten spelen worden kinderen juist blij én gezond.

1. Gezonde kids spelen buiten

Kinderen die vaak buiten spelen voelen zich blij en gezond en dat klopt: buiten spelen is gezond. Het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het zorgt voor een goede motoriek. Denk maar eens aan wat ze allemaal doen buiten: van tikkertje tot klimmen in het klimrek tot voetballen.

Natuurlijk is het bewegen op zich ook heel goed voor een kind én pakken ze buiten genoeg vitamine D mee en dat is weer nodig voor sterke en gezonde botten.

2. Kinderen worden blij van buiten spelen

Dit heeft natuurlijk alles te maken met wat er buiten allemaal te doen is en met wie. Vaak haken vriendjes aan en beleven ze samen de mooiste avonturen in de buitenlucht. Kids worden daar gelukkig van.

Buiten kunnen kinderen hun energie en fantasie kwijt en ze worden er ook creatiever van. Laat ze dan ook lekker klimmen en klauteren, boomhutten bouwen en tikkertje spelen.

3. Kinderen worden er socialer van

Omdat kinderen buiten naar elkaar toe trekken en samen de leukste dingen beleven, leren ze snel sociale vaardigheden aan. Ze leren elkaar te accepteren en ruzie te maken en het weer op te lossen.

In hun spel overleggen ze, krijgen ze te maken met tegenslag of teleurstelling en vinden een manier om daarmee om te gaan. Dat is een goede basis voor de ‘grote mensen wereld.’

LEES OOK: Jassen aan, de kou in! Buiten spelen in de winter is heel goed voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme