Op reis met de auto? Met deze tips blijft hij enigszins schoon

Kinderen Valéry de Voijs 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Heel gezellig, zo’n lange autorit met kinderen. Tot je oogappeltjes er na een kwartier geen zin meer in hebben, de snoepzak leeg hebben en ruziënd op de achterbank om aandacht schreeuwen. Wanneer jij moedig genoeg bent om de reis tóch met de auto te maken wil je deze dingen even in je achterhoofd houden.

Scheelt weer.

Op reis met de auto

Kinderen en autoritjes zijn niet bepaald een ideale combinatie. Het laatste wat je wil is dat je kids er ook nog eens een grote bende van maken. Met deze tips gaat die trip toch enigszins aangenaam worden en blijft je auto schoon. Hopen we dan.

1. Hang tasjes en zakjes op

Een snoepzak, tas met speelgoed of rugtasje kun je natuurlijk op de grond laten slingeren maar je kunt ze ook aan handige haakjes hangen. Vermijd je meteen dat ze de inhoud roekeloos door de auto slingeren.

2. Zand hoort op het strand

Onder het mom van ‘genezen is beter dan genezen’ wil jij al dat zand niet meer je auto in krijgen. Zorg dus altijd dat je een handige borstel of veger in je auto hebt liggen zodat je die voetzolen kan afvegen vóór je kids instappen. Hoef jij (of je manlief) niet te stofzuigen.

3. Organizer doet wonderen

Je kent ze wel; de handige organizers die je gemakkelijk aan de achterzijde van je stoel vastmaakt. Hang ‘m vervolgens vol met speelgoed, snacks en andere entertainende attributen waar jij je kinderen stil mee houdt et voila: de trip kan beginnen.

4. Vervang je automatten

Vies worden ze gegarandeerd, daar kunnen we niet veel aan veranderen. Wel kunnen we de stoffen matten vervangen met rubberen automatten, waardoor ze tussendoor of na de autorit weer gemakkelijk schoon te krijgen zijn.

5. Neem een kleine stofzuiger mee

Geef kinderen een koekje en voor je het weet ligt je auto onder de kruimels. Toch hoeft het niet zo ver te komen. Neem bijvoorbeeld een kleine stofzuiger mee om kruimels, broodkorsten of snippers papier meteen mee weg te werken.

Koffer inpakken? Deze moeders delen hun fijnste tips

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme