Koffer inpakken? Deze moeders delen hun fijnste tips

Eropuit Chiara Izelaar 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Je kleding oprollen in plaats van opvouwen. Zoveel mogelijk spullen in je schoenen stoppen. Zware dingen onderin je koffer proppen. Deze tips kennen we inmiddels allemaal. Daarom vroegen we onze lezeressen met kids naar hun fijnste tips voor het efficiënt inpakken van je koffer inpakken.

Als je kinderen hebt kunt je bijna wel je hele huisraad inpakken, maar ja, dat is niet zo heel handig natuurlijk.

Tips voor het inpakken van je koffer

Met deze tips is het inpakken een feestje!

Mentaal lijstje

“Als ik mijn koffer in ga pakken doorloop ik mijn dagelijkse routine om geen spullen te vergeten. Dus als voorbeeld; ik sta op, ik haal mijn telefoon uit de lader(!), ik stap onder de douche (douchegel!), ik poets mijn tanden (tandenborstel!) etc. Op deze manier vergeet ik nooit iets, super handig.”

Setjes

“Om niet te veel kleding in mijn koffer te proppen maak ik van tevoren kledingsetjes voor de kinderen én voor mezelf. Sowieso pak ik meer t-shirts en tops in dan broekjes en rokjes. Op deze manier kunnen de kinderen hun broekjes en rokjes vaker dragen met een ander bovenstukje. Ruimtebesparend en minder last van keuzestress!”

Thuisblijvers

“Op mijn make-up na neem ik NOOIT cosmetica mee op vakantie. Het neemt zoveel ruimte en gewicht in beslag, zeker voor een heel gezin. En mijn shampoo is een keer gaan lekken. De eerste dag ga ik altijd naar een supermarkt of drogist om shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion, deodorant, zonnebrand en aftersun in te slaan. Wat ik overheb laat ik achter voor het hotelpersoneel.”

Strandlaken?

“Héél fijn, zo’n strandlaken. Alleen neemt dat ding super veel ruimte in. In plaats van een strandlaken neem ik een mooie sarong mee. Deze sla ik uit op het zand of drapeer ik over mijn ligbedje. En als ik een drankje wil halen bij de poolbar sla ik ‘m fijn over mijn lichaam. De zon zorgt er toch wel voor dat ik binnen no time droog ben! Voor de kinderen neem ik altijd grote hydrofieldoeken mee, die zijn ook veel lichter en dunner dan een strandlaken!”

Sharing is caring

“We delen als gezin één grote koffer, en hebben daarnaast allemaal nog een eigen tas. Wat we kunnen delen – sommige cosmeticaproducten, opladers, e-reader etcetera – delen we.”

Keertje wassen

“Kinderen worden vies, dus als je twee weken op vakantie gaat is het bijna onmogelijk om voor alle dagen schone kleding mee te nemen. Daarom draai ik liever een wasje op vakantie. Scheelt enorm in de koffer!”

Deze TikTok-moeder doet op hilarische wijze verslag vanaf haar vakantieadres

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme