Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Kinderen 15 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe overleef ik de vakantie met kinderen? 5x handige tips die je gaan redden

Vakanties zijn om uit te rusten. Toch? Niet helemaal wanneer je (jonge) kinderen hebt. Een vakantie zal dan namelijk alles behalve rustgevend zijn. Onder het mom van ‘een goed begin is het halve werk’ geven wij een aantal handige tips. Bij het plannen van een vakantie wil jij deze dingen dan ook in je achterhoofd houden.

Thank us later. 

Vakantie met (kleine) kinderen

Wist je dat zo’n 30 procent van de ouders spijt heeft van hun familievakantie? Daar wil jij niet bijhoren.

Plannen

Als jij denkt dat je het op vakantie rustig aan kan doen heb je het mis. Ook (en vooral) wanneer je op vakantie bent is een strakke planning van groot belang. Heel gezellig namelijk om op de bonnefooi de Franse kust langs te gaan, maar wanneer je kinderen hebt wil je van te voren toch wel de campings boeken. Je wilt namelijk niet op een feestende jongerencamping belanden of bij iedere camping te horen krijgen dat er geen plek meer is.

Inchecken

In het vakantieseizoen kan de rij voor de incheckbalies op de luchthaven behoorlijk oplopen. Omdat iedere reiziger op tijd wil zijn, arriveert iedereen mega vroeg. Met als gevolg? Ellenlange rijen. Houd daar us rekening mee in je planning. Daarbij zullen kinderen niet vrolijk worden van zo’n lange wachttijd (we don’t blame them), dus kan het handig zijn om genoeg speelgoed en snacks mee te nemen. Of om met je kids bij een koffietentje plaats te nemen en manlief in z’n uppie de rij in te sturen.

Veiligheid

Safety is everything. Begin dus op tijd met het voorbereiden van je kinderen. Nu kan jullie woonbuurt misschien wel heel veilig en lovey dovey zijn, maar dat kan er in het buitenland anders aan toe gaan. Geef je kinderen dus altijd duidelijke instructies wat ze moeten doen als ze jullie kwijtraken, of geef ze een kettinkje waar jullie naam en telefoonnummers opstaan.

Take it easy

Wanneer je met kinderen reist heeft het geen zin om iedere kerk in Florence op je bucketlijst te zetten. Eén kerkje is leuk en aardig, maar daarna wil je je kinderen laten uitwaaien op het strand of in een park. Door de hitte in een stad zullen je kinderen niet bepaald gemotiveerd zijn om veel cultuur op te snuiven.

Verwachtingen

Je kinderen worden tijdens een vakantie uit hun veilige omgeving gehaald, en zullen het zonder hun dagelijkse routine moeten doen. Dat kan resulteren in tantrums, chagrijnige kinderen of stressvolle dagen. Wanneer je niet te streng naar jezelf (en je kids) bent zul je er veel beter mee om kunnen gaan. Het hoort er nu eenmaal bij.

Fleur (34) werd uitgescholden in het vliegtuig: ‘Jouw kinderen verpesten mijn vlucht!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme