Reisverslag: Famme’s Lisa ging met 4 kinderen naar Disneyland Paris

Eropuit Lisa van den Akker 22 nov 2021
Leestijd: 5 minuten

Ik zat in de laatste weken van mijn zwangerschapsverlof toen mijn manager vroeg: ‘Hoe zou je het vinden om een weekend met je gezin naar Disneyland Paris te gaan?’ Daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken! Dus liepen we een paar weken later Disney’s sprookjeswereld binnen met onze kinderen van 10, 8, 2 en 0.

Met vier kinderen naar Disneyland Paris

Dit weekend mochten we gaan ervaren hoe het is om Disneyland Paris te bezoeken met onze jonge kinderen. En je mag met recht jong zeggen, want de jongste was nog geen drie maanden oud. Een beetje spannend vond ik dat wel, hoe zou het gaan? De oudste twee hadden er onwijs veel zin in, ze waren nog nooit naar Disneyland geweest en wisten ook niet echt wat het inhield. Maar toen ik zei dat het minstens zo groot en mooi was als de Efteling waren ze niet meer te houden.

Vrijdag

‘Op vrijdagochtend gooide we de auto vol met kinderen en bagage en gingen we op weg naar Frankrijk. Een kleine zes uur later, inclusief tussenstop omdat de peuter wagenziek was en alles onder spuugde, kwamen we aan bij ons hotel. De ogen van mijn zoon van 10 begonnen direct te twinkelen. We sliepen namelijk in het vernieuwde Hotel New York dat sinds kort volledig in Marvel thema is gehuld en de sfeer van New York ademt.

Marvel kunstwerken

We werden heel vriendelijk ontvangen en konden, ondanks dat we vroeg waren, direct in onze kamers. We kregen twee kamers naast elkaar die verbonden waren met een tussendeur. Ideaal voor een groot gezin als dat van ons! We keken onze ogen uit. De bedden waren heerlijk, er was een mooi audiosysteem om zelfs je muziek af te spelen in de badkamer, en er was een prachtig ingebouwd televisiescherm. En het leukste, het was helemaal in Marvel stijl, inclusief gave Marvel kunstwerken.

Ook in de rest van het hotel is heel veel Marvel kunst te ontdekken. In totaal zijn het zelfs meer dan 350 kunstwerken! En ze wilden het liefst met ieder kunstwerk op de foto.

Handige app

Vanaf het hotel liepen we binnen tien minuten naar het Disneyland Park, dwars door Disney Village met leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Eenmaal in het park gingen we opzoek naar leuke attracties voor het hele gezin. Via de handige Disneyland app op mijn telefoon kon ik perfect zien hoe lang de wachttijden waren, maar ook voor wie de attracties geschikt waren. Zo staat erbij de attracties vermeld als het jonge kinderen schrik kan aanjagen, en ook welke attracties juist leuk zijn voor de kleintjes. Super handig!

Al snel kwamen we daardoor terecht bij It’s a small world. Wat voor onze dochter van twee een waar feestje was. Ze keek haar ogen uit. Maar ook de oudste twee vonden het erg leuk. Na een lunch in Cafe Hyperion rende ze door Alice’s Curious Labyrinth (en hobbelde ik erachteraan). Draaiden we rond in Mad Hatter’s Tea Cups. Ze gingen met papa in Dumbo the Flying Elephant en vlogen mee in Peter Pan’s Flight (inclusief regenbogen die mijn peuter het einde vond). Dit waren sowieso allemaal attracties die mijn dochter van twee super leuk vond, maar die ook mijn oudere kinderen geweldig vonden.

Diner in Manhattan

Imiddels was het tegen vijf uur en besloten we terug te gaan naar het hotel voor het avondeten. Voor het diner gingen we naar het Manhattan restaurant in Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Hier hebben ze een speciaal kindermenu wat ideaal is voor de kleintjes. Het eten was heerlijk en voor de allerkleinsten worden er ook potjes en flesjes opgewarmd. En zelfs toen mijn baby even de boel bij elkaar begon te krijsen bleef het personeel super aardig.

Bron: Disneyland Paris

Zaterdag

De volgende ochtend werden we uitgerust wakker. Snel gingen we naar de ontbijtzaal waar we konden kiezen uit verschillende opties van het buffet. Vervolgens ging ik nog even terug naar de kamer terwijl mijn man en oudste twee kinderen gebruik maakten van de early acces. Gasten uit de Disney hotels mogen namelijk een uurtje eerder naar binnen bij het Disneyland Park dan andere gasten. Fijn, want dan zijn de rijen nog lekker kort. Ze gingen maar liefst drie keer achter elkaar in Big Thunder Mountain en beklommen La Cabane des Robinson en dat allemaal alvorens ik aankwam om 11:00.

Vervolgens gingen we in Pirates of the Caribbean en Buzz Lightyear Laser Blast. En mijn peuter mocht met haar grote zus meerijden in Autopia. Ook gingen we op de foto met Mickey Mouse, wat natuurlijk een waar hoogtepunt was. En voor mijn dochter van twee waren ook Casey Jr. le Petit Train du Cique en de bootjes van Le Pays des Contes de Fees een groot succes. Na een oosterse lunch (en voor de kinderen een veilige kinderpasta) in restaurant Agrabah besloten we naar het naastgelegen Walt Disney Studios te gaan.

Walt Disney Studios Park

In het Walt Disney Studios Park bezochten we eerst de voorstelling van Disney Junior Dream Factory. Een speciale peutervoorstelling van twintig minuten in het Engels en Frans. Vol met leuke liedjes en heel veel zeepbellen die naar beneden kwamen. De kinderen keken hun ogen uit. Vervolgens gingen we nog even in Ratatouille: The Adventure. En liepen we moe maar voldaan terug naar het hotel om te dineren bij het luxe all you can eat restaurant Downtown in ons hotel. Na het eten ging mijn man met de oudste drie nog even zwemmen in het zwembad van het hotel. En daarna waren ze allemaal natuurlijk binnen een paar tellen in dromenland.

Zondag

De laatste dag van onze trip brak alweer aan. Tot grote teleurstelling van ons allemaal, want we hadden graag langer gebleven. Na een heerlijk ontbijt gingen we allemaal vroeg naar het Disneyland Park. Als eerste wilde de oudste twee in Star Wars Hyperspace Mountain, mijn dochter van acht ging zelfs twee keer! Ook Buzz Lightyear werd nog een keertje bezocht net als Big Thunder Mountain en spookhuis Phantom Manor. Vervolgens sloten we met zijn allen af met een laatste vaartochtje in It’s a small world. En na een luxe lunch in Plaza Gardens Restaurant vertrokken we, een beetje verdrietig dat het zo snel was gegaan, terug naar Nederland.

10x redenen om Disneyland Paris te bezoeken met je peuter of baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme