Iris (37): ‘Na een relatie van drie maanden werd ik met opzet zwanger’

Persoonlijk Laura Saija 10 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Iris werd drie maanden na de ontmoeting met Wouter zwanger. Iris was ervan bewust dat haar klokje tikte en begon met opzet haar ovulatie bij te houden zonder dit met Wouter te overleggen.

“Nooit had ik verwacht dat het meteen raak zou zijn”, vertelt ze.

Met opzet zwanger

“Totaal toevallig liep ik vorig jaar Wouter tegen het lijf. Hij was een collega van mijn huisgenoot en kwam even iets ophalen. De vonk sloeg meteen over. Ik vroeg of Wouter nog even bij ons thuis bleef hangen en hij bleef zelfs tot na het avondeten.

Sinds die dag waren we onafscheidelijk, soms klopt het gewoon. Op elk potje past een deksel. De maanden daarna deden we allerlei leuke dingen, de relatie ging in een sneltreinvaart. We ontmoetten elkaars ouders, gingen op vakantie, boekten weekendjes weg met vrienden en gingen ook al samenwonen.

Smoorverliefd

Ik was smoorverliefd en Wouter ook. Ik was inmiddels bijna 37 en had niet verwacht dat ik ooit nog kinderen zou krijgen, maar ik had ook niet verwacht dat ik nog iemand zou ontmoeten waar ik zo verliefd op zou worden.

Wouter en ik hadden het niet over kinderen, wel wist hij dat ik geen anticonceptie gebruikte. Doelbewust begon ik mijn ovulaties bij te houden en seks te hebben met Wouter op die momenten. Opeens klapperden mijn eierstokken, ik schrok zelf van deze natuurlijke reactie van mij op Wouter.

Schok

Nooit had ik verwacht dat het meteen raak zou zijn. Ik had op z’n minst verwacht dat het nog een jaar zou duren, gezien mijn leeftijd. Drie maanden nadat ik Wouter ontmoet had, was ik zwanger van hem.

Voor Wouter was het een enorme schok. Hij is een paar jaar jonger dan ik en hoewel hij net zo verliefd is, wilde hij toch nog een tijdje genieten van onze tijd samen. Ik wist ook wel dat de timing niet ideaal was, maar toch wilde ik ervoor gaan.

Lot bepaalt

Gelukkig zag Wouter ook in dat het een geschenk was, dat ik zo snel zwanger was. En uiteindelijk was hij ook heel blij. We zijn inmiddels een jaar verder en onze dochter Lizzy is geboren. Ik vind het geweldig om te zien hoe liefdevol Wouter met haar omgaat.

Het lijkt wel of ik elke dag meer verliefd word, op hem en op ons gezin. Zo zie je dat uiteindelijk alles wel goed komt en dat het lot bepaalt. Het had allemaal zo moeten zijn.”

Mila (31): ‘Ik werd na twee maanden daten onverwacht zwanger’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme