Mag je een Rennie nemen tijdens de zwangerschap?

Zwanger Wilma Groothuis 24 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Sommige zwangere vrouwen hebben extra last van brandend maagzuur tijdens hun zwangerschap. Super vervelend, maar mag je eigenlijk een Rennie innemen als je in verwachting bent? Is dat wel veilig en zo ja, hoe vaak mag je er dan eentje nemen op een dag?

Wij vertellen je alles wat je hierover moet weten.

Wat is een Rennie?

Heb jij weleens last van een brandend gevoel in je slokdarm of je maag? Dan heb je waarschijnlijk last van brandend maagzuur. Normaal gesproken kan je daarvoor een Rennie nemen, een maagzuurbinder die overtollig maagzuur omzet in water en andere stoffen uit je eigen lichaam. Een Rennie doet vaak binnen een paar minuten al zijn werk en vermindert daarmee het maagzuur.

Als je zwanger bent, is de kans groot dat je ook last hebt van brandend maagzuur. Dat is natuurlijk best vervelend, zeker naast alle andere kwaaltjes waar je al last van hebt. Maar mag je dan eigenlijk een Rennie innemen, of is dit niet goed voor je ongeboren kindje? En er zijn verschillende soorten Rennies, mag je die allemaal innemen?

Kan Rennie kwaad tijdens zwangerschap?

Je hebt geluk, je mag alle Rennies innemen als je tijdens je zwangerschap last hebt van brandend maagzuur. Het is niet bekend dat het gevaarlijk is voor jou of de baby of dat er vervelende gevolgen aan vastzitten. Een Rennie komt alleen in de maag terecht en niet in het bloed, waardoor je het veilig kunt innemen.

Je mag Rennie dus nemen, maar het is daarbij wel belangrijk om je aan de gebruikersvoorschriften te houden. Let dus als eerste op wat er in de bijsluiter of verpakking staat en houd aan wat daarop staat. Gemiddeld gezien is het advies om niet vaker dan elf keer in 24 uur een Rennie te nemen. Je mag een Rennie zowel overdag als ’s nachts innemen.

Wanneer Rennie niet gebruiken?

Het advies is om Rennie niet langer dan twee weken achter elkaar te gebruiken. Heb je na veertien dagen nog steeds veel last van brandend maagzuur? Dan kun je het beste even langs de huisarts gaan. Daarnaast is het ook goed om te weten om geen Rennie te nemen als je ernstige nierfunctiestoornissen of een hoog calciumgehalte hebt.

Als je veel last van maagzuur hebt en je moet vaak een Rennie nemen, kan het geen kwaad om dit even met je huisarts te bespreken. Een keer een Rennie of elke dag tien Rennies is nog wel een verschil. De huisarts kan met je meedenken en je tips geven hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Eten en drinken tijdens de bevalling: de do’s en don’ts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme