Rosanne (36): ‘Nu mijn kinderen allebei op school zitten, wil ik scheiden’

Persoonlijk Laura Saija 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Toen de kinderen klein waren, kwam Rosanne erachter dat haar man Joris een affaire had. Ze had niet de moed om te scheiden, maar nu de jongens op de basisschool zitten heeft ze dat wel.

“De relatie tussen Joris en mij is nooit volledig hersteld.”

Scheiden

“De eerste jaren met de jongens waren pittig. Anderhalf jaar na Seb, werd Mees geboren. Beide jongens zijn heel actief en ik had mijn handen vol. De zorg kwam grotendeels op mijn neer, want Joris werkte het meest.

Toen de jongens één en drie jaar waren, kwam ik erachter dat Joris al enige tijd aan het rommelen was met een collega. Heel cliché, maar de avonden dat hij moest ‘overwerken’, zat hij bij haar. Ik snap dat de tropenjaren voor hem ook heel overweldigend waren, maar dit maakte onze hele relatie kapot.

Affaire

Ik had het al zo zwaar en hij had doodleuk een affaire. Dat hij überhaupt tijd had voor een affaire vond ik al schokkend. Ik had niet eens tijd om mijn eigen haar te wassen met de kinderen. Het was allemaal zo oneerlijk.

Toen ik achter de affaire kwam, heb ik heel bewust een keuze gemaakt om toch samen te blijven met Joris. Simpelweg omdat ik de zorg voor de jongens niet alleen aan kon. Ik moest er niet aan denken om elke ochtend en avond allen te doen, dat was me echt te veel.

Door als gezin

Joris zei dat hij al het contact met haar zou verbreken en heeft zelfs een andere baan gezocht vanwege de affaire. Ik dacht echt dat ik me ik me erover heen kon zetten en dat we weer normaal door konden als gezin.

Ik moést me er ook wel overheen zetten, want hoe kon ik ooit de zorg voor de jongens alleen op me nemen? Helaas is dat tot op de dag van vandaag niet gelukt. Het lijkt erop of ik het hem zelfs elke dag meer kwalijk begin te nemen. Dat hij juist in zo’n drukke, lastige periode een affaire had.

Basisschool

Nu Seb en Mees beide op de basisschool zitten, merk ik echt dat ik een stuk van mijn vrijheid terug heb. Geen kinderen meer in de luiers, af en toe een paar uur mijn handen vrij en ik ben weer meer aan het werk.

Ik merk dat ik op alle fronten ook een stuk minder afhankelijk ben van Joris. Vooral rondom de zorg van de jongens. Nu vind ik het prima om een aantal dagen alleen te zijn met ze. Ze zijn ook een stuk makkelijker geworden in de omgang.

Toch scheiden

De relatie tussen Joris en mij is nooit volledig hersteld. En nu de jongens allebei op de basisschool zitten, voel ik aan alles dat het tijd is om te gaan scheiden. Natuurlijk had ik zelf ook liever gewild dat alles goed zou komen, maar het is niet anders.”

Dilemma: ‘Hoe verdelen we de kerstdagen als gescheiden gezin?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen