Lia (36): ‘Nu ik zwanger ben eet ik alleen maar ongezond’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Lia is nog nooit zo blij geweest, ze is namelijk zwanger. Toch is het iets wat ze aardig onderschat heeft. “Ik kan alleen maar ongezond eten. Van gezonde dingen krijg ik buikpijn en moet ik overgeven”, vertelt ze aan Famme.

“Op het moment dat ik plannen had om zwanger te worden, begon ik gelijk met gezond eten. Ik wilde een gezond lichaam creëren voor mijn toekomstige baby en daarom stopte ik met het eten van chocola, koekjes en andere rotzooi. Ik ging sporten en gezond eten. Ook ging ik vitaminepillen slikken. Alles voor een gezond lichaam.

Erg misselijk

Niet lang na mijn positieve zwangerschapstest werd ik erg misselijk. Het enige waarin ik trek had, waren Vietnamese loempia’s. Gelukkig was er op loopafstand een kraampje met Vietnamese loempia’s, waardoor ik aan mijn craving kon toegeven. Ik leefde drie maanden op loempia’s, daarna kreeg ik iets meer trek in andere dingen.

Ongezond eten

Ik kreeg dan wel trek in andere dingen, maar gezond waren die niet. Naast Vietnamese loempia’s at ik hamburgers, kroketten, vanille vla en shoarma. Ik schaamde me kapot en hoopte dat mijn baby genoeg vitamines binnenkreeg. Ook hoopte ik dat ik snel weer andere dingen kon eten.


Al maanden slecht eten

Inmiddels ben ik zeven maanden zwanger en nog steeds eet ik alleen maar ongezond. Ik had het liever anders gezien, maar ik kan alleen maar ongezond eten. Van gezonde dingen krijg ik buikpijn en moet ik direct overgeven. Ik heb mijn hele zwangerschap zo onderschat. Zo goed het begon, zo slecht ben ik nu al maanden bezig.

Groeit goed

Ik heb mijn zorgen al meerdere keren bij de verloskundige geuit, in milde vorm, dat wel. Zij zegt dat ik me niet druk hoef te maken, want de baby pakt toch wel wat hij nodig heeft. Hij groeit gelukkig goed, hij wordt zelfs groter en zwaarder geschat dan gemiddeld. Dat kan ook niet anders, met al het vet wat ik bij mezelf naar binnen prop.

Kilo’s aangekomen

Doordat ik zo ongezond eet, ben ik ook al aardig wat kilo’s aangekomen. Kilo’s waarmee ik helemaal niet blij ben. Elke keer probeer ik weer wat gezonds te eten, maar ik krijg dan direct weer een misselijk gevoel. Ik wil dat niet, dus schuif ik snel een kroket of loempia naar binnen. Ik kan op dit moment alleen maar hopen dat de laatste twee maanden snel gaan, zodat ik daarna weer gezond kan eten en lekker kan gaan sporten.”

Ainoa (32): ‘Ik ben tijdens mijn zwangerschap veertig kilo aangekomen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme