Deze jongetjes zijn biologische neefjes én broertjes

Nieuws Redactie 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

In de categorie een beetje vreemd: de peuters Jett en Jax zijn wettelijk gezien neefjes van elkaar, maar genetisch gezien broertjes van elkaar. Dat komt omdat ze een zogeheten quaternaire tweeling zijn. Pardon, een wat? Een quaternaire tweeling. Beide jongetjes zijn het product van dezelfde DNA-combinaties. Maak kennis met de familie Salyers!

Quaternaire tweeling

Het zit zo: de ouders van Jett zijn Brittany en Josh. En de ouders van Jax zijn Briana en Jeremy. Brittany en Briana zijn tweelingzussen en Josh en Jeremy zijn tweelingbroers. Dat maakt dat Jett en Jax neefjes, broers en quaternaire tweeling zijn. Bij een DNA-test zouden de neefjes worden geïndentificeerd als broers. Dit komt omdat het DNA van de vaders gelijk is aan elkaar en dat van de moeders ook. Hoewel Jett en Jax dus neefjes zijn, hebben de twee jongens dezelfde mis van genetisch materiaal.

Familie Salyers

De familie Salyers, die samen in een groot huis woont in de Amerikaanse staat Virginia, gaat eigenlijk bij ieder familiekiekje viraal. Niet alleen omdat de tweelingbroers verkering hebben met de tweelingzussen. Maar ook vanwege de keuze om alles samen te doen. De twee broers vroegen de twee zussen tegelijkertijd op dezelfde plek ten huwelijk. Op 5 augustus 2018 stapten de twee koppels tegelijkertijd in het huwelijksbootje tijdens een dubbele bruiloft. Ook delen ze familiekiekjes in een symmetrische opstelling, waarbij de broers dezelfde outfit dragen en ook de zussen zijn gehuld in dezelfde outfits. En raad eens waar ze elkaar hebben leren kennen? Op een festival voor tweelingen!

En nu wonen ze dus als een grote, gezellige familie Salyers samen en planden Brittany en Briana tegelijkertijd hun zwangerschap. Alhoewel, Jett en Jax zijn niet helemaal tegelijkertijd ter wereld gekomen. Jax is een paar maanden jonger dan Jett.

6 feiten over tweelingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme