6 films over same-sex ouderschap die iedereen zou moeten zien

Lifestyle Gina Koninkx 10 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de maatschappij steeds meer bezig is met het normaliseren van same-sex ouderschap (en de nodige veranderingen doorvoert in de wet) lijkt de tijd in Hollywood stil te staan.

Maar weinig films gaan over same-sex koppels (laat staan same-sex ouderschap) want het verhaal blijft altijd hetzelfde. Man ontmoet vrouw, wordt verliefd, ze krijgen een kindje en trouwen.

Films over same-sex ouderschap

Raar eigenlijk dat hoewel er veel same-sex koppels met kinderen zijn dat niet genormaliseerd is in de meeste Hollywoodfilms. Gelukkig zijn er wel een aantal films die wél gewoon een verhaallijn hebben over same-sex ouderschap en die zou eigenlijk iedereen moeten zijn.

1. The Kids Are All Right

Twee kinderen die een anonieme zaaddonor als vader hebben (en samen de kids zijn van een lesbisch stel) brengen hun vader terug in hun leven.

2. The Birdcage

De eigenaar van een cabarettheater en zijn drag queen compagnon besluiten een valstrik op te zetten zodat ze de rechts-moralistische ouders van de verloofde van hun zoon kunnen ontmoeten.

3. Ideal Home

In deze film volg je een kibbelend gay-koppel dat hun 10-jarige zoon probeert op te voeden en dat gaat niet zonder horten of stoten.

4. Tru Loved

Tru probeert in een nieuwe stad haar leven als puber zo normaal mogelijk te leven maar dat blijkt nog niet zo makkelijk als ze dacht. Ze richt op school de Gay-Straight Alliance op (ze heeft zelf twee moeders) maar dat blijkt het een en ander los te maken bij haar niet zo open-minded medescholieren.

5. Patrik, Age 1.5

Een gay-koppel denkt een 1,5 jarige jongen te adopteren maar krijgen in plaats daarvan een 15-jarige jongen toegewezen die op z’n zachtst gezegd homofoob is.

6. Gayby Baby

In deze film volg je het leven van vier kinderen (Gus, Ebony, Matt en Graham) die allemaal uit een same-sex samengesteld gezin komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme