Verliefd of liefde: Het verschil tussen vlinders en houden van

Persoonlijk Chiara Izelaar 10 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een nieuwe vlam aan de haak hebt geslagen zweef je in de wolken dankzij al die vlinders. Je denkt aan niets anders dan hem, kan niet van hem afblijven en wil de klok het liefst stilzetten. Maar op een gegeven moment vervaagt deze ‘verslaving’ en wordt verliefd zijn houden van. Zo herken je de overgang volgens experts.

Lees ook: In 36 vragen verliefd worden op elkaar, voor het eerst of opnieuw

1. Quality time

Verliefd zijn voelt eigenlijk als een verslaving. Een verslaving aan je nieuwe vlam welteverstaan. Het voelt alsof je tot leven komt zodra jullie samen zijn en daarom spendeer je het liefst elke seconde van de dag aan zijn zij. Naarmate de tijd verstrijkt raken jullie zo gewend aan elkaar, dat de spanning eraf is. Jullie zijn in staat om elkaar ruimte te geven, juist omdat jullie van elkaar houden.

2. Lust

Als de vlinders nog vers zijn kunnen jullie niet van elkaar afblijven. De vonken spatten ervan af, want wow die chemie! Maar wanneer verliefd zijn omslaat naar houden van kunnen jullie gemakkelijk bij elkaar in bed kruipen zonder elkaars kleren van het lijf te scheuren. Er zijn andere activiteiten die jullie dichter tot elkaar brengen. Want naast lovers zijn jullie ook elkaars beste vriend!

3. Respect

In het beginstadium is er voornamelijk sprake van wederzijdse interesse. Jullie vinden het leuk en spannend om elkaar te leren kennen. Naarmate jullie band versterkt krijgen jullie respect voor elkaar. Je probeert zijn keuzes en meningen te begrijpen, accepteren en respecteren. Simpelweg omdat jullie om elkaar geven en van elkaar houden.

4. Rekening

Als je op een roze wolk zit denk je aan niets anders dan hem. Je houdt je telefoon continu in de gaten en je hart maakt een sprongetje als hij je een berichtje stuurt. Op een gegeven moment vervaagt dit, maar dit wil niet zeggen dat jullie niet meer aan elkaar denken. Zo verras jij hem met een vers broodje in zijn pauze en haalt hij je als verrassing op bij het treinstation. Jullie houden rekening met elkaar.

5. Toekomst

Met een roze bril op zie je alleen het ‘hier en nu’. Jullie plukken de dag, keer op keer. En genieten van de momenten die jullie samen spenderen. Wanneer er sprake is van liefde is dit echter niet voldoende. Jullie dromen van een toekomst samen, en zijn niet bang om jullie dromen met elkaar te delen. Sterker nog, jullie doen er alles aan om jullie toekomstdromen uit te laten komen!

Lees ook: Volgens experts zijn er twee manieren waarop je de liefde kan benaderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen