Deze vrolijke tuinplant beschermt je huisdier tegen teken en luizen

Tips & Tricks Chiara Izelaar 10 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Tropische temperaturen én zwoele zomeravonden maken dat we heel wat uurtjes in de tuin spenderen. Hoewel we hier erg gelukkig van worden weten dierenbaasjes als geen ander dat deze zomerse gatherings ook kunnen leiden tot een ware teken-en luizenplaag.

Je wil natuurlijk voorkomen dat je trouwe viervoeter(s) een tekenbeet of luizen oploopt. Om nog maar te zwijgen over ongedierte in je woning… Gelukkig is er een plant die teken en luizen op afstand houdt. Namelijk het Afrikaantje.

Lees ook: 8 x waarom opgroeien met huisdieren belangrijk is

Het Afrikaantje

Hoewel de naam van deze plant anders doet vermoeden komt ‘ie uit het oh zo zonnige Mexico. Het is dan ook een plant die je tuin veel sfeer geeft. Je kunt ‘m het beste plaatsen in de volle zon – well duh! – in een semi vochtige grond. Maar wat is er nu zo bijzonder aan het Afrikaantje? De tuinplant zit vol bloemen met een hele sterke, doordringende geur die plagen, ziektes en ongedierte op afstand houdt.

Ook als je je gewassen wil beschermen tegen irritante beestjes kun je het Afrikaantje tussen je groenten en fruit planten. En als je een helse luizen-en tekenplaag wil voorkomen en je huisdier wil beschermen, dan is deze fleurige plant onmisbaar in je tuin! Enne, de plant is trouwens ook eetbaar. De citrusachtige smaak komt goed tot zijn recht in een frisse zomersalade. Yummie! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metrotime

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme