Sarali (34): ‘Ik heb door mijn man chlamydia opgelopen, maar hij ontkent vreemdgaan’

Persoonlijk Vera Guldemeester 12 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Vertrouwen binnen een relatie is erg belangrijk. Als je erachter komt, dat je partner het niet zo nauw neemt, is dit dan ook erg verdrietig. Sarali weet vrijwel zeker dat haar man is vreemdgegaan. “Toen ik met klachten naar de dokter ging, bleek ik chlamydia te hebben opgelopen. Het kon niet anders dan dat ik het via Frenk gekregen had”, vertelt ze aan Famme.

“Wanneer Frenk en ik zes jaar geleden een relatie kregen, hebben we ons allebei op een SOA laten testen. Gelukkig bleek de uitslag voor zowel Frenk als voor mij negatief te zijn. Vanaf dat moment lieten we het gebruik van condooms weg en was de anticonceptiepil voldoende om niet zwanger te worden. Onze relatie ging goed en binnen een jaar woonden we samen en waren we verloofd.

Nooit kwetsen

Drie jaar geleden was het zover. We stapten in het huwelijksbootje. Tijdens onze geloften spraken we naar elkaar uit, dat we elkaar nooit in de steek zouden laten of zouden kwetsen. Het was ontzettend mooi om die woorden uit Frenk zijn mond te horen. Op dat moment had ik nooit gedacht, dat hij me een paar jaar later wel pijn zou gaan doen.

Naar de dokter met klachten

Zes maanden geleden kreeg ik vage klachten. Zo had ik een branderig gevoel bij het plassen, pijn in mijn onderbuik en had ik af en toe wat bloed in mijn slipje terwijl ik niet ongesteld was. Ik ging met mijn plas naar de dokter, omdat ik een blaasontsteking vermoedde. Dat bleek niet het geval te zijn. Ik moest terugkomen als de klachten zouden aanhouden.

SOA-test

Na drie weken ging ik weer naar de huisarts. De klachten werden namelijk alleen maar erger. Het plassen deed ontzettend veel pijn en ook had ik vaak last van kramp in mijn onderbuik. Ik wist zeker dat er iets mis was. De huisarts opperde om een SOA-test te doen. Ik vond het een raar voorstel, mijn man en ik gingen zes jaar geleden allebei ‘schoon’ de relatie in. Toch wilde de huisarts een SOA uitsluiten.

Chlamydia opgelopen

De huisarts belde na vijf dagen met een vervelende boodschap. Ik had chlamydia. Hoe kon ik dat hebben? Ik dacht direct aan Frenk. Zou hij vreemdgegaan zijn? Dat was de enige verklaring voor mijn chlamydia. Ik weet in ieder geval zeker dat ík niet ben vreemdgegaan. Ik besloot om te wachten tot hij thuis was, op die manier zou ik zijn gezicht kunnen zien wanneer ik aangaf dat ik een SOA had en aan de antibiotica moest.

Confrontatie

Zodra Frenk na zijn werkdag de keuken in kwam wandelen, vroeg ik of hij even wilde gaan zitten. Ik vertelde dat ik slecht nieuws had, maar dat ik eindelijk wist waar mijn buikpijn van de afgelopen tijd vandaan kwam. Toen ik hem vertelde dat ik chlamydia had opgelopen werd hij lijkbleek en vroeg direct hoe dat kon. Ik vroeg hem hetzelfde. Moest hij mij misschien iets opbiechten? Hij zegt dat hij niet is vreemdgegaan, maar ik zie aan zijn hoofd en aan zijn houding dat hij niet eerlijk is. Hoe kom ik anders aan een SOA? Het liefste zou ik hem aan een leugendetector zetten, maar of dat nu de oplossing is? Mijn vertrouwen in hem heeft sowieso een grote deuk opgelopen.”

Ingrid (39): ‘Ik heb met een wattenstaafje het trommelvlies van m’n dochter doorboord’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme