Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 3 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

4x seksdromen die moeders hebben en wat ze betekenen

Praten over seks is voor veel stellen nog steeds een beetje moeilijk. Vooral als het over je eigen fantasieën of verlangens gaat. Gelukkig kun je in je dromen je fantasie de vrije loop laten gaan, wat vaak resulteert in steamy taferelen. Hebben seksdromen betekenis? Jazeker! Dit is wat de meestvoorkomende seksdromen voor betekenis hebben.

De ene keer is je droom zo ongeloofwaardig dat je ‘m naast je neerlegt, maar negen van de tien keer zit er een verborgen metaforische of symbolische boodschap in. Gek genoeg hebben we allemaal wel eens zo’n droom over seks, en daarom leggen psychologen Phyllis Koch-Sheras en Peter Sheras uit wat ze precies betekenen, en waarom je ze droomt.

De psychologen geven voorbeelden van dromen die ze in hun praktijk zijn tegengekomen, en geven een bijbehorende (mogelijke) betekenis. Dit zegt natuurlijk niet dat elke droom bij iedereen hetzelfde wil zeggen, maar de strekking komt volgens het psychologenduo vaak wel overeen.

Seksdromen betekenis

1. Je hebt seks met een ander dan je eigen partner

In je droom ontmoet je een man of vrouw die je op een seksuele manier heel erg aantrekkelijk vindt. Je knoopt een praatje aan, jullie zoenen met elkaar en hebben daarna geweldige seks op, zeg de achterbank van zijn auto. En dan schrik je wakker met een enorm schuldgevoel. Mensen die deze dromen hebben zijn vaak al lang samen met dezelfde persoon.
En dit betekent het: Als je kijkt naar deze droom is degene die ‘m heeft gehad meestal een stuk assertiever geweest voor haar huwelijk of relatie, volgens de psychologen. Deze droom kan je ook een inzicht geven in een (kleine) breakdown in je seksleven, dat misschien wel eens beter is geweest.

LEES OOK: Als je zwanger bent komen deze dromen wellicht voorbij (en dit betekenen ze)

2. Je partner heeft seks met iemand anders dan jij

Je droomt dat je partner zich aangetrokken voelt tot iemand anders, en je betrapt hem of haar op vreemdgaan. Op het moment dat je hem of haar ermee confronteert krijg je een antwoord dat je niet aanstaat.
En dit betekent het: Het komt vaak voor dat als mensen dit dromen, het op een waarschuwing kan duiden dat er iets niet helemaal goed zit in je relatie of je ergens onzeker over bent. Niet iedereen herkent die waarschuwing misschien meteen, maar zo’n droom kan een teken zijn je eens af te vragen of er onbewust misschien iets niet goed zit.

3. Seksdromen betekenis: je ervaart intense passies

Je hebt geweldige seks met je partner, en dan ineens vraagt hij of zij je iets te doen wat je nog nooit uit z’n mond hebt horen komen. Of je doet zelf iets wat je in real life nooit zou doen. Als je wakker wordt ben je in de war, en schaam je je voor je eigen gedachten.
En dit betekent het: Dit kan zeggen dat je heel vaak binnen de lijntjes kleurt, en daar graag eens buiten zou willen gaan en ultieme passie zou willen voelen. Het betekent natuurlijk niet dat je exact zou willen doen wat er in je droom gebeurt, maar je staat in ieder geval open voor nieuwe, spannende ervaringen.

4. Je doet kinky dingen

Je droomt dat je in een seksshop bent, waar je verteld wordt dat er zometeen een man binnenkomt die je niet kent, maar je wel seks met hem gaat hebben. In het begin vind je het een beetje raar, maar als je eenmaal bezig ben kun je er heel erg van genieten.
En dit betekent het: Dit soort dromen kunnen je fantasie een oppepper geven, en je laten zien dat je huidige seksleven een beetje is ingedut. Ook onthult de droom dat de dromer vecht tegen de gedachte dat je seksleven minder spannend is als je ouder wordt. In je droom is je seksleven opwindend en veelzijdig, en dat is precies hetgeen je zelf zoekt.

Hoe zit het bij jou? Dit is hoe vaak we seks ‘moeten’ hebben om ons gelukkig te voelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme