Seksuoloog geeft tips: zo maak je je seksfantasie bespreekbaar

Relatie Valéry de Voijs 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

We hebben ze allemaal: of het nu gaat om een avontuur in de buitenlucht, of een kinky rollenspel in de slaapkamer. Ieder heeft zo z’n eigen seksfantasie, gebaseerd op verschillende emoties en verlangens. Als je op het moment staat om samen (met je partner) te experimenteren, kan het soms moeilijk zijn om deze fantasieën bespreekbaar te maken.

Als je het ons vraagt is het taboe rondom intimiteit en seksfantasieën volkomen onterecht. We zouden ons nooit hoeven te schamen voor de verlangens die we diep van binnen koesteren. Juist door de schaamte die er rondom dit onderwerp hangt is het soms moeilijk om dit bespreekbaar te maken.

Seksfantasie bespreken

En hoe je hier nu over begint? Seksuoloog Dr. Kristie Overstreet geeft tips:

1. Houd het luchtig

Volgens Dr. Overstreet kun je je seksfantasieën het beste als een (zoals zij het verwoord) ‘seksbuffet’ aanbieden. Ook als je dus maar één fantasie hebt, kun je op een luchtige manier over meerdere seksfantasieën beginnen, en zo zijn (of haar) reactie peilen. Zo leg je geen druk bij de ander neer, maar kun je wel testen hoe de ander erover denkt.

2. Kies het juiste moment

Je kunt (hopelijk) ook wel aanvoelen dat niet ieder moment het juiste moment is voor dit gesprek. Als jouw partner thuiskomt na een drukke dag op z’n werk, en net op de bank ploft met dat koude biertje dat ie nou niet bepaald in de mood is om eens over dat triootje te praten (alhoewel… voor sommige mensen maakt het moment vast niets uit). Voor de rest: probeer een romantisch etentje met kaarslicht.

3. ‘Ik heb een vriendin die….’

Het oude trucje. Nog niet klaar om zelf over die handboeien te beginnen, dus is er ‘een vriendin’ die daarmee experimenteert. Al moeten we erbij zeggen dat als jouw partner je een beetje kent, hij vast zal doorhebben dat je stiekem aan jouw eigen verlangens denkt

4. ‘Ik heb ergens gelezen dat….’

Nog zo’n subtiele manier op het onderwerp aan te snijden, zonder jouw eigen gevoelens op tafel te leggen. Als je het bespreekt met de juiste partner op het juiste moment zul je zien dat het gesprek vanzelf vloeit.

Of je er nu voor kiest om je seksfantasie bespreekbaar te maken, of het voor jezelf te houden: schamen hoef je je er in ieder geval niet over.

 

Altijd moe na het avondeten? Zo geef je jezelf een boost om de avond door te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen