Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 8 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

12 x natuurlijke manieren om je seksdrive (terug) te krijgen

Vooral als je kinderen hebt en je al lang bij elkaar bent, wil een steamy avontuur tussen de lakens er nog wel eens bij inschieten. En als je eenmaal in een spiraal bent beland waar seks (bijna) niet in voorkomt, kan je seksdrive soms ver te zoeken zijn. Zonde! 

Be prepared want met deze natuurlijke libido boosters is die zin zo weer terug.

Seksdrive verhogen

Verschillende experts zijn het erover uit:

1. Stop met roken

Niet alleen voor een seksdrive een goed idee.  Maar even to the point: de stofjes in je sigaretten zorgen ervoor dat je bloedvaten vernauwen, zo ook in je geslachtsdeel. En dat van je vent, als hij rookt. Niet bevorderlijk dus.

2. Ga er even tussenuit

We weten dat het onmogelijk klinkt, maar er écht even tussenuit gaan met zijn tweetjes is echt een oppepper voor je seksdrive. Want zeg nou zelf, wanneer hebben jullie langer dan tien minuten écht aandacht gehad voor elkaar? Precies.

3. Doe spieroefeningen

En dan hebben we het niet over push-ups. Je vagina bestaat voor het grootste gedeelte uit spieren, die je ook gewoon kunt trainen. De musculus pubococcygeus, die van je schaambeen naar je stuitje loopt en je aanspant als je nodig moet plassen, is essentieel tijdens een orgasme. Door ‘m te trainen wordt je orgasme intenser, wat seks een stuk leuker maakt.

4. Eet pasta pesto

Begin jullie romantische avond met een lekker bordje pasta pesto. Pesto zit namelijk vol pijnboompitten, die weer vol met arginine zitten. Dit stofje zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden. Precies wat je nodig tijdens een fijn avontuur tussen de lakens.

5. Ga terug in de tijd

En gedraag je als toen jullie elkaar net kenden. Ga samen naar de film, word dronken, luister samen naar jullie favoriete muziek, maar vooral: lach samen. Wedden dat je seksdrive binnen no time terug is?

6. Raak elkaar aan

Vooral als je al lang samenwoont, is het ‘normaal’ dat de ander aanwezig is en voel je niet altijd meer de behoefte hem of haar aan te raken. Volgens seksuoloog Irwin Goldstein is het bevorderlijk voor je seksdrive om telkens als je je partner voorbij loopt, ‘m eventjes aan te raken. Bij een aanraking komt namelijk het stofje oxytocine vrij; hét knuffelhormoon dat je nodig hebt.

4 dingen die je seksleven na je 35e beïnvloeden

7. Zeg wat je denkt

En dan bedoelen de experts op seksueel gebied. Worden je benen week van je man als hij sport? Zeg het hem. Vind je zijn gespierde rug zo aantrekkelijk? Vertel het hem. Als je dit soort dingen uitspreekt, doe je een beroep op je diepe gevoelens en word je sneller intiem met elkaar.

8. Doe je best

Plan samen een avond uit, en doe dan alsof het jullie eerste date is. Hijs je niet in je meest comfortabele outfit, maar trek iets aan waarin je je sexy voelt. Draag bijvoorbeeld mooie lingerie en vergeet je hakken niet. Andersom is het ook veel leuker om naar een knappe kop in een mooi overhemd te kijken.

9. Geef elkaar aandacht

In plaats van naast elkaar op de bank jullie favoriete serie kijken, geef je hem een massage (of hij jou). Maak op zondagochtend een ontbijtje voor hem klaar, of breng ‘m alleen een kop koffie op bed (als je schreeuwende kinderen hebt rondlopen). Het gaat allemaal om aandacht. Hoe meer je geeft, hoe meer je terug krijgt. En daar pluk je dan later die dag de vruchten van.

10. Ga alleen op stap

Klinkt misschien tegenstrijdig, is het niet. Door een aantal dagen alleen op pad te gaan, kun je je heel goed op jezelf concentreren. Terwijl je ‘s avonds alleen in bed ligt, heb je alle tijd om je seksuele fantasieën de vrije loop te laten. Tegen de tijd dat je terug gaat is je seksdrive verdriedubbeld.  Trust me.

11. Schrijf op waar je over piekert

Op die manier maak je je hoofd leeg en breng je structuur aan in de warboel van gedachten. Is er meer plek voor de fantasieën die je over je partner hebt.

12. Drink rode wijn

Romantisch diner? Bestel een Pinot Noir of een andere rode wijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat rode wijn je zin in seks vergroot. Volgens The Journal of Sexual Medicine zitten er verschillende polyfenolen in rode wijn die ervoor zorgen dat je bloedvaten verwijden en je vagina vochtiger maken. Score!

Lees je mee? Dit zijn de 7 grootste seksmythes ever.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Readers' Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme