Zo transformeer jij je badkamer in een luxe spa (ook zonder bad!)

Beauty Valéry de Voijs 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms zie je van die badkamers waar je je uren in kan onderdompelen: de kleuren, de geuren, het bad, het licht. Je zou er uren in kunnen badderen. Heel leuk, maar wat als je een kleine badkamer hebt, zonder bad? We’ve got you

Picture this: het is vrijdagavond. De kids zijn uit logeren. Manlief is met vrienden op stap. En jij? Jouw telefoon staat uit, en je hebt zin in je persoonlijke spa. Ook met een kleine badkamer hoeft dat geen probleem te zijn

Badderen in je badkamer

Met een aantal aanpassingen voelt ook jouw badkamer als een luxe spa

1. Zoutlamp

Een gedimde zoutlamp brengt meteen een warme rustige sfeer. En nee, deze lampen hoeven niet je halve badkamer in beslag te nemen. Je hebt ze allerlei variaties: van goedkope kleine nachtlampjes tot aan grote investeringen.

2. Mooie badjas

Geef jezelf een mooie badjas cadeau: van zijden korte exemplaren tot aan heerlijk dikke badjassen voor de winterdagen. Brengt gelijk een spa gevoel in je badkamer, nietwaar?

3. Hang Eucalyptus op

Geen grap. Deze Eucalyptus takken geven je dat ultieme frisse gevoel. Hang de takken op, of stop de bladeren in een zakje en hang deze op: niet alleen een leuke look, maar ook een frisse geur. Afhankelijk van de takken kun je ze tussen 1-4 weken houden.

4. Muziek

De meeste muziekboxen zijn waterproof, en zo niet: als je hem ver van je douche vandaag legt zal het (mits je niet te onhandig bent) geen kwaad kunnen. Zet een lekkere spa muzieklijst op, en genieten maar. Muziek is namelijk een ontzettend krachtig middel om jezelf à la minute in een zen state of mind te krijgen.

5. Een douche routine

Als we gehaast een douche nemen hebben we de neiging om snel met een washand over ons lichaam te wrijven. Neem nu eens de tijd: scrubben, olie, douchegel, shampoo, conditioner, maskertje, bodylotion: you get it

6. Mooie accessoires

Tracteer jezelf op mooie accessoires: hoeft helemaal niet duur te zijn, maar staat wel ontzettend luxe. Een zeeppompje, grote zachte handdoeken of badmatjes kunnen al een heel verschil maken.

7. Linnen douchegordijn

Maak je badkamer helemaal af met een linnen douchegordijn: staat zoveel chiquer dan een plastic ding, en geeft je (vooral in combinatie met de Eucalyptus) een chique gevoel.

Wedden dat jij die badkamer voorlopig niet meer uitkomt?

In de maneschijn: 8 lieve babykamer accessoires in de vorm van een maan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme