Single Sas #22: ”Kun je ons nog wel bijhouden?’, grapt een oud opaatje’

Columns Saskia 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Aangezien ik nog steeds zenuwachtig werd bij het idee om Toob tegen te komen in de gym heb ik mijn sportschoenen al maanden niet aangeraakt. Toch besef ik dat mijn platte buik niet vanzelf terugkomt, en ik onderhand toch íets aan sport moet gaan doen. Nu heb ik een paar yogalesjes geprobeerd, maar verder dan een relaxte child pose kom ik niet.

Op zoek naar de eeuwige jeugd

Aangezien ik geen secret access heb tot de eeuwige jeugd, zal ik toch echt iets aan mijn conditie moeten doen. Dus duik ik mijn kast in en vind tot mijn verbazing m’n tien jaar oude badpak. Mijn geweldige Adidas-exemplaar doet me denken aan mijn sportieve tijden in het wedstrijdbad. Vandaag is dan ook de grote dag dat mijn badpak eindelijk weer de binnenkant van het Marnixbad in Amsterdam zal zien.

Wanneer ik in het krappe pashokje sta, heb ik spijt dat ik het badpak thuis niet even gepast heb. Met moeite prop ik mijn lijf in het zwarte stuk stof. ‘Nu maar hopen dat alles op z’n plek blijft’, mompel ik hardop. Zonder teenslippers loop ik naar de toiletten. Heerlijk, die natte wc-bril en plakkerige vloer.

Na een verplichte douche groet ik de badmeester en duik het water in. Met volle moed begin ik in de daarvoor bestemde ‘snel-zwemmersbaan’. Heerlijk, dat onderscheid. Als een fanatieke topatlete beweeg ik me door het water. Althans, zo is mijn beleving in mijn gedachten.

De realiteit is dat ik na een paar baantjes gewenkt wordt door de badmeester die me vriendelijk noch dringend verzoekt een baantje op te schuiven. Een tikkeltje beledigd schuif ik op naar de ‘langzame-loserbaan’ en maak op een rustig tempo mijn baantjes af.

Wanneer ik aan de rand even de tijd neem om uit te rusten valt het me op hoeveel grijsharige oude mensen er in mijn baan zwemmen. ‘Kun je ons nog wel bijhouden?’, grapt een oud opaatje die met z’n grijze coupe lachend voorbij zwemt. Stomverbaasd kijk ik hem aan, maar als ik ook de badmeester hoofdschuddend naar me zie kijken besef ik hoe treurig de situatie is. Ik weet niet wáár in hemelsnaam die eeuwige jeugd te vinden zal zijn, maar in het Marnixbad is die in ieder geval niet.”

Single Sas

Iedere maandag lees je op Famme een column van de 33-jarige Saskia. Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia. Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2). Ze is klaar voor een nieuwe man in haar leven en schrijft over het daten als single moeder.

Single Sas #21: ‘De hitte verandert mijn lijf in een hormoonbom’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen