Single Sas #9: ‘Ik duw hem weg en voel de alcohol omhoog komen’

Columns Saskia 9 mei 2022
Leestijd: 5 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Doe niet zo ouderwets

“Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden dat ik bij de hippie op het matras heb gelegen en de beste massage van m’n leven heb gehad. De eerste dagen leek ik op een roze wolk te zitten. Ik had meer energie dan ooit, voelde me sexy as hell en flirtte erop los. Toch zat me één ding niet lekker. Ik had namelijk niets van Toob gehoord.

Anne’s advies is duidelijk: ‘Doe niet zo ouderwets. Dit is 2022 hoor; dan kun je best zelf het initiatief tonen en hem appen.’ Ondertussen had ik de sportschool ook al een tijd vermeden omdat ik bang was dat ik hem tegen zou komen. ‘Je bent echt veranderd Sas, vroeger was je nooit zo verlegen. Toen durfde je veel meer’, zegt Anne aan de telefoon. Ik reageer geïrriteerd en zeg ik dat ik moet ophangen.

Toch zit het telefoongesprek me niet lekker. Anne heeft namelijk gelijk. Vroeger durfde ik veel meer. Ik kan me nog een paar avonden in de Paradiso herinneren. Ik danste, flirtte en zoende er op los.

Glitterjurken en hoge hakken

Ik zie mezelf in de spiegel staan. Van die sexy zelfverzekerde vrouw van twee weken geleden is niets meer over. ‘F*ck it. Kom we gaan uit’, app ik Anne. Dan app ik m’n buurmeisje. Of ze voor een dubbel tarief wil komen oppassen. ‘Alleen als m’n vriend mee mag’, appt ze terug. ‘Ja wijsneus, kom maar snel. En neem even een jurkje van je moeder mee’, stuur ik terug. Mijn buurvrouw heeft namelijk de grootste kledingkast van Amsterdam. Rokjes met pailletten, glitterjurken en hoge hakken.

Niet veel later staat m’n buurmeisje met haar veel te oude vriend voor m’n neus. In haar handen houdt ze een felroze zijden kort jurkje. Als ik fluisterend vraag hoe oud die jongen wel niet is, rolt ze met haar ogen. ‘Wil je dat ik kom oppassen of niet?’

Op dat moment belt Anne. Snel hijs ik mezelf in het roze jurkje. Nouja. Het is eerder een stukje stof met een rits erin. Ik wens m’n buurmeisje een fijne avond en zeg dat ze me maar even een tikkie moet sturen. Dan trek ik de deur achter me dicht en ren naar beneden.

Als we de kroeg inlopen voel ik me opeens onwennig. Ik ben een eeuwigheid niet op stap geweest. Ik voel me totaal overdressed nu ik half naakt op m’n stiletto’s sta. Gelukkig denkt de barman daar anders over. ‘Dames! Shotjes?’ Nog voor ik iets kan zeggen heeft Anne de kleine glaasjes al in haar handen. ‘Te is nooit goed, behalve tequila!’, roept ze boven de muziek uit. Ik ben hier veel te oud voor, denk ik bij mezelf, maar zet toch het glas aan m’n mond.

Daarna denk ik niet meer veel na. De drankjes blijven komen, de DJ draait lekker door en de leuke mannen stromen binnen. Als ik weer aan de bar sta om een rondje te bestellen voel ik een arm om me heen. Als ik opkijk zie ik een bekend gezicht. ‘Willem!’ ik kan het niet geloven. ‘Hoelang is dit alweer geleden?’, vraag ik. ‘Na het eindexamen heb je me geghost Sassie. Toen ben je de grote stad gaan verkennen en heb je je schoolvriendje heartbroken achter gelaten’, zegt hij knipogend. ‘Hoe kan ik het goedmaken?’, vraag ik in zijn oor. ‘Je kunt me eens op iets lekkers trakteren’, zegt hij en hij knikt naar de barman. ‘Deal!’ En ik bestel nog een rondje.

Dan drukt hij z’n lippen tegen de mijne

Één rondje worden drie rondjes. Ik zie dat Anne het een stukje verderop gezellig heeft met een kale brede gast, dus hebben Willem en ik even de tijd om bij te kletsen. Nouja. Bijkletsen. We drinken er vooral op los en kijken elkaar nét iets te lang aan. Hij zegt iets over z’n mislukte huwelijk. Ik over mijn scheiding. Het valt me nu pas op dat hij toch best knap is. Opeens is dat spleetje tussen z’n tanden niet meer zo storend en die acne valt eigenlijk ook niet zo op. Of misschien is het de drank. Want opeens ben ik toch een tikkeltje licht in m’n hoofd.

Als hij vraagt waarom zo’n leuke vrouw als ik nog single is, vertel ik hem over m’n tantramassage. Midden in mijn verhaal pakt hij mijn schouders en trekt hij me naar zich toe. Dan drukt hij z’n lippen tegen de mijne. De smaak van alcohol en sigaretten dringt binnen en ik word misselijk. ‘Gadver Willem!’ Ik duw hem weg en voel de alcohol omhoog komen. Ik sein naar Anne dat ik naar frisse lucht nodig heb en wijs naar de deur. Anne komt achter me aan en samen ploffen we neer aan de gracht. Even is het stil. ‘Wie wás die gast?’ Ik wuif met m’n hand. ‘ Iemand die ik heel snel wil vergeten.’ Anne begint te lachen. Eerst zachtjes , maar al snel schateren we het allebei uit. Tranen rollen over m’n wangen. ‘Tja Sas, misschien moeten we de hele avond maar vergeten!'”

Single Sas #2: ‘Deze zaterdagavond zal een andere invulling krijgen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen