Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Kinderen 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Slijm maken met scheerschuim: zó maak je het in een handomdraai!

Het zal je niet zijn ontgaan. De ene na de andere video met instructies om zelf slijm te maken komt voorbij. De DIY slijm levert voor volwassenen misschien alleen bevredigende ASMR content op, maar het zelfgemaakte goedje is voor kinderen ook nog eens heel leuk om mee te spelen. En hoe maak je nu zelf slijm met scheerschuim? Je leest het hier.

Wat kinderen nu zo leuk vinden aan die kleverige slijm snappen wij nog niet helemaal, maar nieuwsgierig als we zijn gaan we op onderzoek uit.

Slijm van scheerschuim

Slijm met glitters. Slijm met nagellak. Slijm van wasmiddel. En jawel, je kunt slijm ook gemakkelijk maken met scheerschuim.

Benodigdheden

  • Knutsellijm
  • Scheerschuim
  • Kleurstof / nagellak/ glitters (optioneel)
  • Wasmiddel/lenzenvloeistof

Grote kans dat jij deze benodigdheden al in huis hebt, dus nu heb je toch écht geen excuus meer om je mouwen op te stropen en je handen vies te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je slijm extra fluffy wordt:

Instructies

De eerste stap met deze spannende DIY projectjes is natuurlijk dat je jezelf voorziet van oude kleren of een keukenschort. Als je toch in de keuken bent, pak dan meteen even een grote kom en een houten spatel of grote lepel.

Men neemt de fles knutsellijm en doet de gehele inhoud in de kom. Vervolgens komt de scheerschuim om de hoek kijken. En de gouden regel is: hoe meer scheerschuim jij gebruikt, des te fluffier en zachter de slijm zal worden. Grofweg wil je net zoveel scheerschuim gebruiken als lijm. Vergeet niet om de scheerschuim goed te schudden! Dit geheel ga je vervolgens goed roeren met een houten spatel. Je zult zien dat het goedje er al meteen luchtig en zacht uit komt te zien.

De volgende stap is het toevoegen van een kleurtje. Dit kan door middel van kleurstof, nagellak, of glitters. Het is jouw feestje, dus jij kunt uiteraard zelf bepalen hoeveel druppels en glitters je toevoegt. Even roeren, en je zult zien dat het mengsel de gewenste kleur krijgt.

We zijn er bijna! Nu is het namelijk tijd voor de lenzenvloeistof. Hier wil je voorzichtig mee zijn. Begin met een klein scheutje. Wanneer je gaat roeren zul je merken dat de gekleurde substantie al een beetje op slijm begint te lijken. Voeg telkens een paar druppeltjes toe terwijl je goed blijft roeren.

Neem uiteraard even een slokje rosé tussendoor wanneer jij een lamme arm begint te krijgen, en roer dan weer vrolijk door. Je zult zien dat de inhoud van van de kom nu echt slijm wordt. Wanneer je voldoende lenzenvloeistof hebt gebruikt, en de boel aardig kleverig is geworden kun je de slijm met je handen gaan kneden. Et voila! Het is even flink kneden en roeren maar dan heb je ook wat. Jouw eigen zelfgemaakte slijm op basis van scheerschuim is klaar!

Geen lijm in huis? Check dan deze recepten van slijm zónder lijm. Veel plezier!

6x leuke activiteiten die je met de kids kan doen met scheerschuim

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme