Deze snacks aten we vroeger altijd op school (en daar deed niemand moeilijk over)

Kinderen Susan Dalstra 18 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Je krijgt geheid aan de stok met de suikermaffia als je tegenwoordig de edele moed hebt je kind zoetigheid mee te geven naar school. En met zoetigheid bedoelen we de Liga’s, Chocoprinsen en Knoppers die we vroeger altijd in onze broodtrommel stopten.

Nostalgisch

Oh, die goeie ouwe tijd waarin we dachten dat hummus een stad in het Midden-Oosten was en avocado een exotische paringsdans. De tijd waarin je als kind trakteerde op zakjes chips en op de middelbare school je bloedsuiker tot grote hoogtes en diepe dalen stuwde op een dieet van roze koeken. We beweren niet dat dat betere tijden waren, maar een beetje nostalgisch worden we er wel van.

Deze snacks kon je vroeger nog gewoon op school eten zonder dat andere ouders, juffen en meesters daar ingewikkeld over deden.

1. Cheez Dippers

De soepstengels die je dipte in smeerkaas zijn nu vervangen voor groente die je dipt in hummus. Ook lekker maar niét hetzelfde. Zo niet hetzelfde.

snacks

2. Knoppers

Een wafel met noga, hazelnoot- en melkcrème, de Knopper was (en is!) een echte topper.

snacks

3. Prince ministars

Een zakje met daarin vijf sterrenkoekjes gevuld met chocola. De echte levensgenieters aten éérst de chocola uit het koekje en daarna het koekje zelf. Of andersom.

snacks

4. Liga Milkbreak

Het liefst die met de mierzoete roze vulling.

snacks

5. Babybel

Voor de hartige snack had je de Babybel-kaasjes die in één hap in je holle kies verdwenen. Moest je niet vergeten het rode omhulsel eraf te halen, want sommige mensen schijnen niet te begrijpen dat je die niet, ik herhaal, niét, kan opeten.

snacks

6. Cheesestrings

Over kliederen met kaas gesproken: dat kon je met Cheesestrings naar hartelust doen. Het kliederen was ook het enige leuke eraan, want de kaas zelf smaakte nog het meest naar een hap plastic.

7. Kapitein Koek

Wat een ontbijt koek preciés met piraten te maken heeft; geen idee, maar Kapitein Koek ontbrak in geen enkel broodtrommeltje.

snacks

8. Smoeltjes

Vroeger was het leven zo overzichtelijk dat een zakje van die mini-speculaasjes het hoogtepunt van de dag vormde.

snacks

9. Brinky

Brinky zelf noemt hun koekje een ‘choco fourré’ en dat vinden we een bijzondere chique naam voor een snack waarbij je na het eten ervan van top tot teen onder de chocola zat.

snacks

10. Wicky

Wicky was niet alleen een viking, maar ook een mierzoet drankje dat je kaken op elkaar deed klapperen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme